MOBILITZACIONS

Els manifestants en solidaritat amb Pablo Hasél a Tarragona s'emplacen a organitzar-se a partir de dimecres

L'únic que ha cremat aquest dilluns han estat unes fotografies del monarca espanyol

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 22 de febrer de 2021 a les 20:14 |
Alguns dels assistents han cremat fotos del rei. | Josep M. Llauradó
Els Mossos d'Esquadra ja estaven preparats per tallar els accessos a l'autovia o protegir edificis com els jutjats o la Subdelegació del govern. La sisena convocatòria a Tarragona en solidaritat amb Pablo Hasél, però, ha fet inútil la seva mobilització, ja que per primer cop han decidit no moure's d'on eren: la Rambla Nova. Allà, els organitzadors han emplaçat els assistents a difondre una nova convocatòria: dimecres a les sis de la tarda per "organitzar la lluita".

Així, doncs, els assistents s'han limitat a escoltar les diverses intervencions, a mode de micròfon obert, en què reclamaven solidaritat per a diverses causes. Entre elles, la del raper Elgio, a qui li han comunicat avui una condemna de presó pel contingut de les seves lletres, en la línia de Pablo Hasél.


L'únic que ha cremat avui, doncs, no han estat pas contenidors. Tampoc no hi ha hagut discussions amb veïns -un fet del que han demanat autocrítica-, ni càrregues policials. L'acte s'ha clos amb la crema de fotografies del rei emèrit, Joan Carles I, i del seu fill, Felip VI. Amb tot, han avisat: "No condemnarem el trencament de vidres, és més important l'ull d'una persona que un vidre".
 

Els assistents a la manifestació en solidaritat amb Pablo Hasél s'han limitat a escoltar les diverses intervencions. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació