1
SOCIETAT

L'Ajuntament de Torredembarra creu que els autors de l'atac al centre de menors no són del poble

El govern local demana "tranquil·litat" l'endemà de la protesta antifeixista que va desembocar en un intercanvi de crits

per Redacció , Torredembarra, 22 de febrer de 2021 a les 11:56 |
L'entorn del parc de Cal Llovet de Torredembarra on haurien agredit un resident del centre de menors del municipi. | Roger Segura/ACN
L'Ajuntament de Torredembarra manté la crida a la "tranquil·litat" després del cap de setmana en què s'han viscut alguns moments de tensió divendres al vespre i diumenge en la concentració antifeixista. El govern destaca que "no han desembocat en cap acció violenta com les viscudes la nit de dijous passat". Sí que alerta, però, que hi ha grups de persones aliens al municipi que han aprofitat la situació de conflicte al carrer de les Mimoses per introduir discursos xenòfobs i atacar el centre de menors.Segons assenyalen en un comunicat, "cal desvincular fermament la delinqüència a l'entorn de l'habitatge del carrer de les Mimoses amb el centre d'acompanyament de menors. Són persones diferents, sense cap connexió, més enllà que alguns poden coincidir en la nacionalitat. Els menors agredits dijous a la nit no tenen relació amb els fets delictius protagonitzats per joves majors d'edat que vivien en l'esmentat carrer". Alhora, afirmen que "cap dels vídeos que s'han pogut veure a les xarxes socials corresponen a menors vinculats amb el centre de Torredembarra".

L'Ajuntament de Torredembarra també desmenteix, tal com han fet córrer alguns veïns, que rebi cap aportació econòmica de la Generalitat (administració titular del centre de menors) per la ubicació de l'equipament al municipi ni que hagi acordat amb cap administració acollir el centre a Torredembarra.


"L'Ajuntament entén i comparteix la frustració de veïns i veïnes en veure com les solucions a problemes de delinqüència són lentes i dificultoses, malgrat les nombroses detencions i altres actuacions que han dut a terme la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. En cap moment, s'ha de criminalitzar els veïns i veïnes convocants de la concentració de dijous, que van mostrar un malestar totalment legítim per la problemàtica delinqüencial. El que sí cal condemnar és aquelles persones que, tot i ser una minoria i bona part no viure a Torredembarra fan molt de soroll, aprofiten les queixes veïnals per protagonitzar fets violents i xenòfobs", conclouen.

 

Participació