MOBILITZACIONS

La cinquena nit de protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél a Tarragona deixa dos detinguts

L'acte inicial de les sis de la tarda, amb diverses intervencions demanant llibertat d'expressió, ha acabat en el llançament de pedres ja cap a les vuit del vespre

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 20 de febrer de 2021 a les 21:20 |


Dos detinguts menor d'edat és el balanç de la cinquena nit de protestes a Tarragona per l'empresonament de Pablo Hasél. Segons fonts policials, els detinguts s'haurien produït a l'avinguda Roma, mentre que ben a prop, a l'Audiència, tres agents asseguren haver resultat ferits pel llançament de pedres a la línia policial.


Tot plegat ha començat a les sis de la tarda, amb un acte amb centenars de persones a la plaça de la Font. Allà s'han fet diverses intervencions, polítiques i musicals, a favor de la llibertat d'expressió. En acabar, després d'aproximadament una hora, els assistents s'han traslladat en manifestació fins a la plaça Imperial Tàrraco. Aquesta fase inicial del recorregut s'ha donat sense incidents. Davant la Subdelegació del govern espanyol, que se l'han trobada sense presència policial, algunes persones han llençat ous de pintura i alguna pedra.

Quan ja no quedaven ous i hi havia incertesa sobre quin seria el següent pas, un petit grup ha liderat una marxa per l'avinguda Marquès de Montoliu. Allà ja s'han començat a moure els primers contenidors, a mode de barricada, malgrat la inacció policial, que fins una estona després no s'ha deixat veure.


El deixar fer ha generat en què l'objectiu inicial, tallar l'autovia A-7, s'ha hagut d'avortar perquè la policia ja hi havia tallat el trànsit. Per aquest motiu, han seguit per l'avinguda República Argentina, no sense cremar ja alguns contenidors. Allà també s'han recollit i llençat diverses pedres sense un objectiu clar. Al seu pas pel centre comercial del Corte Inglés, que tampoc no estava protegit per la policia, s'han llençat alguns rocs contra els vidres. Finalment, a la Rambla Lluís Companys han començat les discussions amb alguns veïns i fins i tot hi ha hagut llançament d'objectes contra els balcons.
 

Manifestants, a la rotonda entre la Rambla Lluís Companys i l'avinguda Vidal i Barraquer, a Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó


Actuació policial

Fins una estona més tard d'aquest primer incident, no hi ha hagut la primera actuació polcial. Els manifestants han baixat per la Rambla Lluís Companys i de camí s'han trobat amb una seu de La Caixa. Els caixers i els vidres han resultat malmesos. Uns metres més enllà hi havia un petit cordó policial que protegia l'Audiència de Tarragona. Contra aquest objectiu s'hi han llençat pedres, que és on s'haurien produït els ferits. Tot i que els agents s'han fet enrere i han entrat als vehicles policials, tres furgonetes de suport han arribat per dur a terme la primera càrrega, que ha estat petita, només per dispersar els manifestants al carrer del Marquès de Guad-El-Jelú.

Un cop a l'avinguda Andorra, els pocs manifestants que quedaven s'han concentrat a l'alçada del carrer Joana Jugan per discutir amb uns veïns que des dels balcons han recriminat que es moguessin contenidors. La discussió ha arribat fins al punt que hi hagut intercanvi d'objectes per les dues bandes, amb pedres i vidres inclosos. Els Mossos han reaparegut al cap d'una estona, per fer una segona càrrega que, aquesta sí, ha dispersat els assistents quan quedaven pocs minuts per a les nou de la nit.

 

Participació