AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Pau Ricomà: «La Guàrdia Urbana ni va empaitar ningú, ni va fer cap acció violenta»

L'alcalde de Tarragona ha respost a les informacions que hi havia hagut un atropellament, durant el plenari, donant suport als agents

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 19 de febrer de 2021 a les 09:57 |
L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha sortit avui al pas de les crítiques a la Guàrdia Urbana. Una patrulla d'aquest cos policial va ser objecte de disputa política després que un manifestant acabés volant pels aires a causa del pas del vehicle. En el marc de les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél a la ciutat, ja a les acaballes de la marxa, un manifestant denuncia haver estat atropellat pel vehicle. Segons Ricomà, però, no es tracta de cap atropellament, una versió amb la que hi han estat d'acord la majoria de grups municipals excepte la CUP.

"Es va donar una visió distorsionada del que va passar", ha dit Ricomà durant el plenari celebrat aquest divendres de manera telemàtica. L'alcalde va destacat que tot plegat es va produir en "un moment de moltíssima tensió". El manifestant "es va posar damunt del cotxe intentant aturar-lo", ha dit, un vehicle que s'estaria dirigint a "socórrer un company". "Ni va empaitar ningú, ni va fer cap acció violenta", ha assenyalat sobre la patrulla.


En aquest sentit, tant l'alcalde com el conseller Xavier Puig han opinat que en cas d'haver-se aturat els manifestants podrien haver envoltat el vehicle policial i s'hauria pogut generar "una situació molt complexa i molt perillosa". En aquest sentit, consideren que l'actuació policial va ser "amb professionalitat" per "intentar esquivar l'obstacle humà". "Va ser l'opció amb menys perill", assegura Ricomà.

La resta de grups municipals -En Comú Podem ha decidit no intervenir- han dit la seva, la majoria en la línia de donar suport a la patrulla de la Guàrdia Urbana. El Partit Popular, Ciutadans i el Partit Socialista han apuntat que Esquerra Republicana hauria "alentat" les protestes i els ha fet corresponsables del que està succeint a la ciutat cada vespre. Per la seva banda, la CUP ha expressat l'única veu discordant amb el relat policial. La regidora Eva Miguel ha afirmat que el manifestant "va tenir prou agilitat" com per esquivar l'embat del cotxe i ha reclamat una investigació per determinar si hi va haver omissió de socors. A més, ha destacat que el manifestant va anar després a què l'atenguessin a l'Hospital Santa Tecla.


 

Participació