MUNICIPAL

El PSC reclama recuperar un centre d'urgències d'atenció primària a Tarragona

Aquesta demanda, en forma de moció, té l'objectiu de descongestionar el servei d'urgències de Joan XXIII

per Redacció , Tarragona, 18 de febrer de 2021 a les 13:37 |
El PSC reclama la recuperació d'un centre d'urgències d'atenció primària (CUAP) a la ciutat de Tarragona per descongestionar l'actual servei d'urgències de l'Hospital Joan XXIII. El PSC ha presentat aquesta moció per instar al Departament de Salut de la Generalitat a dotar l'atenció primària dels recursos suficients per garantir un servei d'assistència primària continuat efectiu a tota la població de Tarragona en cada un dels seus nuclis urbans. I, per tant, reclamen un augment del personal per cobrir en condicions les noves demandes d'atenció primària.

Els CUAP tenen la capacitat de fer analítiques i radiografies i estan preparats per resoldre problemes de salut urgents de baixa i mitjana complexitat. Actualment a Tarragona, el que més s'assembla als CUAP és el CAP la Granja que està obert tot el dia, però no està dotat del material ni del personal necessari per resoldre les urgències. El que sí que té la capacitat per resoldre les urgències és el CAP Tàrraco, però en canvi només obre de 8h a 24h i per tant les urgències que es produeixen a les nits van directament al Joan XXIII.


Per aquest motiu, el PSC reclama l'ampliació de l'horari del CAP Tàrraco perquè pugui estar operatiu les 24 hores tots els dies de l'any i dotar al CAP de la Granja del material i personal necessari perquè es converteixi en CUAP.

Pla de finançament i renovació de la flota dels autobusos municipals


L'altra moció que presenta el grup municipal del PSC és la recuperació "immediata" del pla de finançament ja existent de la flota de l'Empresa Municipal de Transports. L'objectiu és recuperar el compromís, ja adoptat per l'Ajuntament de Tarragona l'any 2018, per tornar a cobrir pressupostàriament l'aportació necessària per dur a terme el pla de finançament de la flota dels autobusos municipals, com a mínim pels pròxims 4 anys. El PSC també demana iniciar els processos de contractació corresponents per incloure la possibilitat d'incorporar vehicles elèctrics o d'hidrogen.

 

Participació