MOBILITZACIONS

Els sindicats protesten a Tarragona per un increment salarial i la derogació de la reforma laboral

CCOO i UGT s'han concentrat a les portes de la Subdelegació del govern espanyol

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 18 de febrer de 2021 a les 12:55 |
Membres de CCOO i UGT, aquest dijous a la Rambla Lluís Companys de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Un centenar de delegats sindicals s'han citat aquest dijous a la plaça Imperial Tàrraco per expressar la seva preocupació pel "ninguneig" dels treballadors en la gestió de la crisi econòmica actual. CCOO i UGT reclamen mesures de xoc com ara apujar el Salari Mínim Interprofessional fins al 60% de la mitjana -1.200 euros al mes-, derogar les reformes laborals, la llei de pensions de 2013, així com ampliar la Renda Garantida de Ciutadania per evitar la pobresa.

"Durant tota la crisi del coronavirus, CCOO i UGT hem negociat amb els governs i les patronals mesures generals per protegir el conjunt de les persones i el teixit productiu del país. Ara, mentre la pandèmia arriba al pic de la tercera onada, les patronals i els governs estan impedint mesures estratègiques i essencials per a la igualtat social i la distribució de la riquesa. No podem permetre que el cost de la crisi es carregui sobre la classe treballadora", asseguren en un manifest que s'ha llegit a les quatre capitals de les quatre demarcacions catalanes.


La concentració s'ha desenvolupat sense incidents i sense tallar el trànsit. En acabar els parlaments, els assistents s'han traslladat a la Rambla Lluís Companys, al costat, per fer-se la fotografia conforme complien les distàncies de seguretat.
 

 

Participació