MUNICIPAL

La CUP portarà als plens de Tarragona i Reus el debat sobre l'empresonament de Pablo Hasél

La formació anticapitalista reclama la preservació del dret de llibertat d’expressió

per Redacció , 18 de febrer de 2021 a les 11:23 |
Pablo Hasél, durant la detenció | ACN
La Candidatura d’Unitat Popular presentarà als plens municipals de l’Ajuntament de Reus i de l'Ajuntament de Tarragona mocions a favor de la llibertat del raper lleidatà Pablo Hasél, condemnat per l'Audiència Nacional pel contingut de les lletres de les seves cançons. Concretament, reclamen que els dos ajuntaments exigeixin l'arxiu de totes les causes penals obertes derivades de l'exercici de la llibertat d'expressió i el dret de manifestació, a més d'exigir a l’estat espanyol la "derogació immediata de la llei mordassa i la reformulació total del Codi Penal".

La portaveu de la CUP a Reus, Marta Llorens, denuncia l’acció dels mossos d’apuntar amb boles de foam a la cara de manifestants a les passades manifestacions en solidaritat a Hasél i mostra el seu suport a la noia que va perdre l’ull el passat dimarts com a conseqüència de l’impacte d’una d’aquestes boles, segons manifesta el Centre IRIDIA.


En la mateixa línia, el grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona vol que demà al plenari acordi donar suport a Pablo Hasél i mostri "rebuig total" a la seva detenció.
 

 

Participació