1 de 10
JUDICIAL

El secretari de l'ICAT, Jordi Bladé, afirma que ha «obrat de bona fe»

Destaca que "sempre ha estat obert a trobar solucions pactades" amb els seus clients, dos dels quals l'acusen d'apropiació indeguda dels diners aconseguits en demandes judicials

per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 17 de febrer de 2021 a les 13:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El secretari de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona (ICAT), Jordi Bladé, davant les informacions publicades per NacióTarragona, ha emès aquest dimecres un comunicat en què assegura haver actuat "de bona fe" en tots els casos en què l'acusen d'apropiació indeguda de diners dels seus clients.

Bladé Advocats -el seu despatx- destaca que la condemna que pesa sobre el lletrat, de l'any 2018, "és una iniciativa de la fiscalia per un defecte de forma, que aquest despatx assumeix" i recorda que l'acusació particular es va retirar després d'arribar a un acord.
Pel que fa al cas que es troba en instrucció, afirmen que "els fons reclamats no s'han incorporat al patrimoni de Jordi Bladé, sinó que van quedar retinguts a títol de dipòsit per fer front a les despeses que generava el periple judicial del cas, tant a nivell de costes judicials com d'honoraris professionals". En aquest sentit, tal com va avançar aquest mitjà, el seu client l'acusa d'haver-se quedat -segons les estimacions- més de 100.000 euros producte d'un acord amb una empresa asseguradora que Luis Palacios -el client- havia de percebre en forma d'indemnització. L'accident va succeir l'any 2009 i ara mateix els diners encara són a dipòsit de Bladé.


"La situació d'aquests diners com a fons de dipòsit va ser acceptada pel senyor Luis Palacios en un contracte signat pel mateix denunciant", diuen en el comunicat, que "no ha demanat en cap moment la devolució del dipòsit, una petició que en cas d'haver-se fet formalment s'hauria abordat, prèvia satisfacció dels honoraris professionals esmentats". A més, el despatx assegura que el dipòsit no és "sense data límit" tal com s'assenyala des de l'acusació. El cas va ser arxivat provisionalment l'1 d'octubre de 2020, però l'acusació va presentar recurs.

Bladé Advocats "fa constar que en tots dos casos el despatx ha obrat de bona fe a l'hora de defensar els seus legítims interessos per assegurar el cobrament dels honoraris pels seus serveis i que sempre ha estat obert a trobar solucions pactades sense haver d'esgotar la via judicial", destaca.


Tot plegat transcorre en mig d'una crisi interna de l'ICAT, des que el passat novembre se celebressin eleccions per triar la nova junta. Bladé va participar de la candidatura continuista, liderada per Estela Martín, que va guanyar les eleccions. Més tard, el passat mes de gener, la llista que va quedar en segon lloc -encapçalada per l'advocat David Rocamora- va impugnar tot el procés per presumptes irregularitats davant dels jutjats.

 

Participació