EDUCACIÓ

La Diputació impulsa un projecte de Formació Ocupacional en línia adreçat a joves en situació d'atur

S'oferiran tres cursos virtuals en els sectors de la neteja i la desinfecció d'espais públics, socials i de serveis, del petit comerç, i de l'organització, l'edició i la producció musical

per Redacció, Tarragona | 17 de febrer de 2021 a les 10:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb l'objectiu de contribuir al foment de l'ocupació i conscient de l'impacte que la crisi sanitària causada per la Covid19 ha tingut en tots els sectors del teixit econòmic i social del territori, la Diputació de Tarragona ha posat en marxa un nou projecte de Formació Ocupacional en línia. Es tracta de tres cursos virtuals gratuïts en els sectors de la neteja i desinfecció d'espais públics, socials i de serveis, la dinamització del petit comerç i l'organització, edició i producció musical. Les tres propostes s'adrecen a joves d'entre 18 i 29 anys que es trobin en situació d'atur o recerca de feina i tenen com a objectiu oferir competències professionals i  facilitar la seva inserció al món laboral.

Les persones interessades en inscriure's en algun dels cursos o en obtenir-ne més informació ho poden fer enviant un correu electrònic a l'adreça unitatsuportpersones@dipta.cat o trucant al telèfon 649 16 55 58.


Propostes formatives orientades a les necessitats actuals

L'impacte de la pandèmia ha canviat el model higiènic i la forma de treballar en el sector de la neteja d'edificis i locals, especialment la desinfecció de centres socials i de serveis; també ha perjudicat el petit comerç, que s'ha vist obligat a reorientar-se a la venda i atenció online i, alhora, fidelitzar el client presencial. Així mateix, ha perjudicat el món de la cultura i l'oci amb tot el que els tancaments d'espais i la reducció de la mobilitat han suposat. Tenint en compte tots aquests factors, la Diputació de Tarragona ofereix un total de tres cursos virtuals pensats per als joves de la demarcació que es trobin en situació d'atur i que vulguin formar-se en algun dels tres sectors.


Tots els tallers van dirigits a persones en situació d'atur o de recerca de feina, d'entre 18 i 29 anys, que vulguin rebre competències professionals per desenvolupar la seva trajectòria laboral en algun dels esmentats sectors. Els tallers oferiran un màxim de 20 places i es realitzaran mitjançant plataformes virtuals, és per això que les persones participants hauran de disposar d'ordinador i connexió a internet. Les empreses formadores i els docents, en col·laboració amb el personal tècnic de la  Diputació de Tarragona, realitzaran el seguiment de la formació, així com el seguiment de la participació de l'alumnat. En finalitzar la formació es lliurarà un diploma acreditatiu.

 

Participació