MOBILITZACIONS

Centenars de manifestants protesten a Tarragona per l'empresonament del raper Pablo Hasél

Tot i que la marxa s'ha dirigit als jutjats i allà els esperava un cordó policial dels Mossos d'Esquadra, no hi ha hagut incidents

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 16 de febrer de 2021 a les 20:44 |


Àmplia resposta ciutadana aquest dimarts al vespre a Tarragona en solidaritat amb el raper lleidatà Pablo Hasél, empresonat al Centre Penitenciari de Ponent per ordres de l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i injúries a la corona espanyola. La convocatòria s'havia fet córrer al llarg del dia a la Rambla Nova, però els manifestants han decidit, en la línia de l'anterior concentració feta a la ciutat, acabar als jutjats.


La marxa s'ha produït sense incidents, malgrat moments de tensió inicial donat que per la quantitat de gent que hi havia els cotxes no podien circular pels carrils laterals de la Rambla Nova. Durant el recorregut s'han fet càntics a favor de la llibertat del raper i contra els cossos policials. En arribar a l'edifici de l'Audiència de Tarragona, els estaven esperant unitats de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra, que han impedit l'avanç dels assistents sense necessitat d'actuar. Una estona més tard, els convocants han posat en un altaveu la cançó que ha dut Pablo Hasél a la presó i tot seguit diverses persones han cremat un parell de banderes espanyoles. Malgrat que els convocants han marxat, alguns assistents han decidit quedar-se una estona més.

El raper està condemnat a 2 anys i 9 mesos arran de dues sentències de l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i justifica la tancada al rectorat per evitar posar "fàcil" la seva detenció perquè ingressi a presó. El termini per entrar a un centre penitenciari va vèncer divendres passat.
 

Participació