ENERGIA

L'Incasòl lloga una finca de 170 hectàrees al Pla de Santa Maria per fer-hi un parc fotovoltaic

Els terrenys són a prop d'un polígon industrial

per Redacció, El Pla de Santa Maria | 16 de febrer de 2021 a les 14:11 |
Finca la Garriga Gran del Pla de Santa Maria (Alt Camp). | Generalitat
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha obert la convocatòria per llogar 170 hectàrees de sòl no urbanitzable d'una finca del Pla de Santa Maria (Alt Camp) per destinar-les a la instal·lació d'un parc fotovoltaic. Aquesta és la primera actuació de l'ens per comercialitzar terrenys pròxims a sectors industrials per tal d'associar el balanç de generació fotovoltaica amb el consum de les activitats econòmiques que s'hi desenvolupin.

La voluntat és impulsar la gestió energètica integrada amb les empreses que s'implantin en aquests sectors. L'Incasòl destaca que el parc està vinculat al Pla Director Urbanístic d'activitat econòmica de l'alt Camp i que el parc sigui "respectuós amb el territori".


La finca es coneix amb el nom de la Garriga Gran i l'Incasòl assegura que "es valorarà especialment la integració paisatgística del parc en el territori". Alhora, com a elements de valoració de les ofertes que es presentin en el concurs, es puntuarà, a banda de l'oferta econòmica, el fet que es mantingui dins del possible l'explotació agrícola i ramadera simultàniament a l'explotació del parc i que els licitadors estiguin constituïts com a comunitat energètica d'energies renovables. La durada del lloguer serà de 35 anys amb un període de carència de 13 mesos i una fiança de 2.000 euros, amb la possibilitat de pròrroga per a períodes addicionals de cinc anys.

 

 

Participació