MÚSICA

Les esglésies de Tarragona acolliran un cicle de música sacra

Aquest dissabte se celebra el primer concert a l'Església de Sant Miquel del Pla

per Redacció , Tarragona, 16 de febrer de 2021 a les 13:33 |
Pau Ricomà i Xavier Pastrana, aquest matí en roda de premsa. | Manel Granell
Tarragona acollirà un nou cicle de concerts, que sota el nom de TAU vol donar projecció a la proposta feta per Ensemble o Vos Omnes. Es tracta de quatre concerts en quatre espais eclesiàstics de la ciutat, perquè aquest grup de cant coral especialitzat en música antiga faci gaudir al públic del seu repertori i de la seva qualitat musical.

El primer dels concerts serà aquest dissabte 20 de febrer a l'Església de Sant Miquel del Pla amb Josquin, Pater musicorum. Tots els concerts tindran un cost de 15 euros. Els concerts també se celebraran a l'Església de Sant Agustí i a la Catedral. Les composicions de cant coral que s'hi interpretaran van des del segle XV i fins al XVIII, algunes d'elles recuperades per a l'ocasió. El segon concert es dedicarà a la música per a dones, amb l'Stabat Mater de GB Pergolesi; el tercer girarà a l'entorn de Les lamentacions d'Icart, un compositor amb obres encara desconegudes, del segle XV. Finalment ja al juliol el cor Ensemble o Vos Omnes celebrarà el seu desè aniversari a la Catedral de Tarragona, amb Motets de J.S.Bach.


L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha fet la presentació al costat del director del cor, Xavier Pastrana, ha mostrat la seva voluntat que "aquest projecte tiri endavant, ja que a Tarragona tenim una forta tradició de cant coral, ens mancava un cicle com aquest". Ricomà ha apuntat, a més, que "cal donar suport a iniciatives com aquesta perquè Ensemble es l'únic cor professional fora de Barcelona i fa una tasca molt important per recuperar i apropar la música sacra a tothom".

Ensemble O Vos Omnes va ser fundat l'any 2011 pel director i compositor Xavier Pastrana. Amb una llarga experiència en la música coral i de formació transversal en el camp de la música clàssica. Xavier Pastrana ha aconseguit en poc temps situar Ensemble O Vos Omnes en un dels grups vocals de música antiga de més projecció de Catalunya.

 

Participació