AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Junts per Tarragona demana a l'Ajuntament la implantació d'energies renovables a edificis i espais municipals

La moció demana realitzar una auditoria energètica interna sobre el consum i les necessitats actuals del subministrament dels edificis municipals

per Redacció, Tarragona | 16 de febrer de 2021 a les 11:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal de Junts per Tarragona demanarà a l'equip de govern la implantació d'energies renovables als edificis i espais municipals. Ho farà mitjançant una moció al pròxim plenari municipal previst per aquest divendres dia 19 de febrer, en la qual sol·licita el compromís de l'Ajuntament de Tarragona amb la transició energètica i la posada en marxa d'accions concretes.

La implantació d'un software que permeti el control de la comptabilitat energètica en totes les dependències municipals i la substitució de les lluminàries fluorescents per LED són algunes de les actuacions que el grup municipal reclama iniciar aquest any 2021. "Són actuacions incloses en el Pacte Nacional per la Transició Energètica que ja haurien de ser una realitat", ha explicat la consellera de Junts per Tarragona, Elvira Vidal, qui ha destacat la necessitat de redactar un pla estratègic per fer efectiva aquesta transició. "Ha de ser un pla que no quedi en un calaix, sinó que s'executi i s'avaluï periòdicament per una nova àrea municipal responsable de liderar aquest canvi de model", ha assenyalat.


La moció demana realitzar una auditoria energètica interna sobre el consum i les necessitats actuals del subministrament dels edificis municipals. "L'auditoria i el pla estratègic són el punt de partida per establir les fases d'instal·lació de fonts d'energia alternatives a les dependències municipals, per avançar cap a l'autoconsum", ha subratllat Vidal, qui ha manifestat la importància d'"incorporar criteris d'eficiència energètica en els processos de contractació de l'Ajuntament de Tarragona i de tots els organismes autònoms i empreses municipals".

La moció també sol·licita la creació de campanyes de conscienciació sobre l'estalvi energètic entre la ciutadania i a les escoles de la ciutat. "El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat nombroses mocions encaminades a lluitar contra el canvi climàtic, però, lamentablement, encara hi ha molta feina a fer", ha afirmat la consellera de Junts per Tarragona, qui ha recordat que més enllà del compromís manifestat, "els ens locals són corresponsables a l'hora de buscar solucions per reduir les emissions contaminants, facilitar la integració d'energies renovables i avançar en la transició cap a un nou model de consum elèctric".


"No hem de perdre de vista el paper exemplificador que ha de tenir l'administració pública en aquest àmbit i, en aquest cas, són els ens locals, els més propers a la ciutadania, els que han d'executar aquesta transició energètica amb accions concretes, reals i responsables", ha conclòs Vidal.

 

Participació