ELECCIONS 14-F

Tarragona, cridada a sortir a votar en les eleccions amb més incògnites

L'Ajuntament ha habilitat línies d'autobús gratuïtes i panells informatius per facilitar l'accés als col·legis electorals, en una cita en què n'han canviat diversos

per Redacció, 13 de febrer de 2021 a les 20:14 |
La Tàrraco Arena Plaça, reconvertida en un col·legi electoral aquest 14 de febrer. | Diputació de Tarragona
Aquest diumenge se celebren les eleccions autonòmiques per decidir quants diputats de cada formació política formaran part del Parlament, i quines majories són les que es poden construir per a un nou Govern. Aquesta és una de les cites electorals amb més incògnites dels darrers anys, donat que no queda clar que cap dels blocs tingui assegurada la majoria per governar. Tampoc no se sap quin serà el paper dels grups més petits, tant dels que ja hi eren en l'anterior legislatura com els que arriben de nou.

I tot plegat enmig d'una pandèmia que obliga a prendre mesures per evitar possibles contagis. Les distàncies de seguretat, els equips de protecció individual, els controls d'aforament i el gel desinfectant seran els veritables protagonistes a l'espera que, a la nit, es comenci l'escrutini. Un dels escrutinis més llargs, donat que el vot per correu, que no es compta fins al final, ha estat massiu. Una altra de les incògnites que caldrà desvetllar a primera hora és si es podran formar totes les meses. La Generalitat garanteix que sí, que hi ha prou persones perquè no hi hagi incidències.

Canvis en els col·legis i línies de transport gratuït

L'Ajuntament de Tarragona ha elaborat panells informatius per informar els electors de quina taula li toca votar. Aquests cartells seran especialment útils per la gent que no porta la targeta censal i, així, permetrà que estiguin menys temps dins el col·legi electoral en compliment amb les mesures de la Covid-19. Totes les meses tindran assignades un número. Així mateix, els passadissos també estaran numerats per facilitar la fluïdesa de les entrades i sortides als recintes electorals.


En aquests comicis han canviat algunes localitzacions. En total, a la capital de la demarcació hi ha 42 seus, algunes de diferents per tal d'evitar l'ús de centres d'ensenyament, que hauran d'obrir l'endemà per continuar l'activitat lectiva. Així, doncs, la novetat seran els pavellons i els grans centres de votació.

Donat que alguns nous col·legis es troben més lluny dels centres residencials, l'Ajuntament ha habilitat cinc línies d'autobús gratuït. Els vehicles estaran únicament destinats a traslladar la ciutadania als col·legis electorals i aniran degudament senyalitzats amb el rètol "Reforç. Servei Especial Eleccions".  

Per altra banda, i per motius de seguretat, quedarà inhabilitada la porta davantera dels autobusos i es recomana el pagament amb targeta d'abonament en tots aquells autobusos de línia regular (no de reforç electoral).

En finalitzar l'horari de servei, un vehicle quedarà estacionat davant cadascun dels macro col·legis electorals per tal de donar servei als membres de les meses quan acabin la seva tasca, en cas que ho necessitin.

Altres notícies que et poden interessar

 

Participació