AGRICULTURA

Unió de Pagesos torna a reclamar compensacions pels danys de l'abellerol a les explotacions apícoles

Les pèrdues es va quantificar l'any passat en 5,16 quilos de mel per arna

Arxiu
per Redacció, El Perelló | 12 de febrer de 2021 a les 20:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unió de Pagesos, Apicultors Lleidatans, l'Associació d'Apicultors de Barcelona, Apicultors Gironins, l'Associació Catalana d'Apicultors i la Cooperativa Apícola Tarragonina han tornat a demanar al Govern que compense els danys i perjudicis que l'abellerol causa en els assentaments apícoles i reclamen que es recupere la línia d'ajuts que havia estat activa entre 2005 i 2013.

El sindicat va presentar al novembre un informe a Territori on es quantificaven pèrdues de 5,16 quilos de mel per arna pels efectes d'aquest ocell però hi sumaran les vinculades a productes derivats com el pol·len, el pròpolis, la gelea real i la cera, a més dels danys que l'abellerol provoca a les colònies d'abelles.


Els apicultors afectats per l'abellerol han de presentar reclamacions patrimonials davant del Govern per reclamar els danys. És un procés llarg i costós i, com recorda el sindicat, en molts casos es deneguen i cal recórrer per via judicial. Unió de Pagesos i les organitzacions apícoles catalanes denuncien que el Govern no vol compensar els danys amb una línia d'ajuts perquè l'excés de burocràcia actual els faça desistir de demanar compensacions. 

 

 

Participació