AJUNTAMENT DE TARRAGONA

L'Ajuntament de Tarragona aplica el pacte antitransfuguisme als dos regidors que han marxat de Ciutadans

Sonia Orts i José Luis Calderón no tindran despatx propi ni tampoc podran disposar de dedicació exclusiva

per Redacció , Tarragona, 12 de febrer de 2021 a les 08:47 |
José Luis Calderón i Sonia Orts, en una roda de premsa aquest passat dimarts. | Josep M. Llauradó
Els fins dimarts regidors de Ciutadans a Tarragona Sonia Orts i José Luis Calderón -que van anunciar la seva baixa del partit per discrepàncies polítiques- no podran disposar de despatx propi a l'Ajuntament. És una de les mesures que ha decidit aplicar el govern municipal d'acord amb el pacte antitransfuguisme amb el qual bona part de les formacions polítiques espanyoles s'han compromès en els últims anys.

Segons ha avançat el Diari de Tarragona i ha pogut confirmar aquest mitjà, l'alcalde Pau Ricomà ha ordenat retirar-los la possibilitat de comptar amb un espai al Palau Municipal per continuar treballant en règim de regidors no adscrits. Obligats a teletreballar, l'afectació arriba també a la part monetària: el sou màxim que podrà percebre Sonia Orts es redueix en 5.000 euros anuals i li retiraran la dedicació exclusiva, és a dir, dependrà de la quantitat de plens que se celebrin per percebre remuneracions per les assistències.


Tal com van explicar tant Orts com Calderón en roda de premsa, havien demanat al regidor del govern Jordi Fortuny que els habilitessin un despatx conjunt ja que tot i passar a ser regidors individuals no adscrits a cap formació política asseguraven que treballen bé plegats. Després de diverses trobades en les darreres hores, l'executiu ha considerat que la seva manera de procedir no era l'adequada i, per tant, els considera trànsfugues.

Per la seva banda, Ciutadans ja va sol·licitar que es lliurés l'acta de regidor si optaven per donar-se de baixa del partit. Orts i Calderón van concloure que la seva missió era "esgotar el mandat" per "defensar els interessos de Tarragona".


Hi ha tres precedents en l'anterior mandat de regidors que van marxar dels seus grups municipals sense conseqüències. Josep Maria Prats, que va concórrer a les eleccions del 2015 sota la marca de Convergència i Unió, amb el trencament de la federació va sol·licitar tenir el seu propi grup d'UDC i el va aconseguir, no només amb despatx sinó també amb assessor propi. Més tard, Beatriz Pérez i Pedro Sánchez, de Ciutadans, també van marxar del partit i del grup municipal i van passar a ser regidors no adscrits. Sánchez se'n va anar a final de mandat, però Pérez sí que va obtenir l'aval del llavors alcalde Josep Fèlix Ballesteros per tenir els mateixos beneficis que la resta.

 

Participació