ELECCIONS 14-F

Les excuses per no participar d'una mesa electoral a Tarragona es dupliquen en una setmana

Les Junts Electorals de Zona estan acceptant la majoria d'al·legacions donat que bona part provenen de persones de col·lectius de risc

per Redacció , 11 de febrer de 2021 a les 14:34 |
Les Juntes Electorals de Zona de Reus, el Vendrell, Tarragona, Tortosa i Valls acumulen 3.774 al·legacions de persones que es neguen a participar dels comicis electorals del 14 de febrer com a membres d'una mesa. On hi ha més excuses presentades és a la Junta Electoral de Tarragona, amb 1.622, quan fa només una setmana n'eren 666. A la de Reus també s'han duplicat i han passat de les 687 inicials a 1.158.

Pel que fa a la resta de zones, la informació no s'ha actualitzat, per la qual cosa les últimes xifres indiquen unes sol·licituds de 191 a Valls, 336 al Vendrell i 467 a Tortosa. Es tracta no només d'electors d'aquests municipis convocats per assumir càrrecs de presidència o vocalia als col·legis, sinó també de municipis del seu entorn.

La major part de les persones que no volen participar d'una mesa el 14-F a Tarragona se'n salvaran, ja que o bé són col·lectius de risc o es dediquen a la cura de persones pertanyents a aquests col·lectius.

El termini per poder presentar la reclamació és de fins a 7 dies a partir del moment que es rep la notificació, i es pot fer al jutjat o de manera telemàtica. En cas que el recurs no sigui aprovat i es decideixi no presentar-se a la mesa el dia de les eleccions es corre el risc que s'obri una investigació que pot acabar a judici.


En paral·lel a les al·legacions, també s'ha batut el rècord històric en el vot per correu a Catalunya. En concret, la pujada és d'un 180% respecte a les eleccions catalanes del 2017. El termini per sol·licitar el vot per correu acaba aquest divendres.

Altres notícies que et poden interessar 

 

Participació