ELECCIONS 14-F

ERC reivindica millors connexions viàries entre Tarragona i Lleida

Volen oferir noves oportunitats de creixement als territoris d’interior

per Redacció, 9 de febrer de 2021 a les 16:41 |
L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha intervingut en l'acte. | ERC
Esquerra Republicana de Catalunya ha reivindicat avui la necessitat de millorar i potenciar la mobilitat entre les demarcacions de Tarragona i Lleida, amb unes millors connexions viàries que esdevinguin el punt de partida per oferir noves oportunitats de creixement econòmic a un conjunt de comarques d’interior, que representen el 20% del PIB de Catalunya i on hi viuen 1.900.000 habitants. Per posar de manifest aquesta necessitat, Esquerra ha escollit la rotonda de la C-14 a la sortida de Montblanc, un eix viari on conflueixen la N-240, la C-37, l’A-27 i l’AP-2 i la mateixa C-14.

En aquest punt de Montblanc, s’hi han trobat Ernest Maragall Mira, diputat al Parlament i regidor de l’Ajuntament de Barcelona; Noemí Llauradó Sans, presidenta de la Diputació de Tarragona; Joan Talarn Gilabert, president de la Diputació de Lleida; Pau Ricomà Vallhonrat, alcalde de Tarragona; Miquel Pueyo París, alcalde de Lleida; Marta Vilalta Torres, candidata al Parlament per Lleida; Raquel Sans Guerra, cap de llista per Tarragona, i Oriol Pallissó Balanyà, número 6 de la llista per Tarragona i regidor de Mobilitat a Montblanc, acompanyats per diversos alcaldes i alcaldesses republicanes de la Conca de Barberà.


Els alcaldes Pau Ricomà i Miquel Pueyo han exposat que els dos territoris tenen "una immensa oportunitat", la de comunicar i relligar grans àrees, amb potencials, realitats i necessitats molt diverses, i fer-ho a partir d’una sèrie d’eixos: l’eix Tarragona-Lleida, que recull també les comunicacions amb l’Alt Pirineu, i l’eix Montblanc-Igualada i enllaç amb l’Eix Diagonal, que vertebra la Catalunya Central i el Penedès.

L’acabament de l’A-27 avança lentament, i encara no està resolt com s’enllaçarà la sortida del túnel del Coll de Lilla amb la resta de la xarxa viària que envolta Montblanc, mentre que l’AP-2 s’alliberarà del peatge d’aquí a aproximadament 200 dies, la qual cosa canviarà les dinàmiques de mobilitat en tot aquest corredor viari de l’interior de Catalunya, han explicat.


"Aquesta oportunitat que s’obre per a les demarcacions de Tarragona i Lleida pot ser aprofitada en benefici col·lectiu, o pot ser una amenaça si no es prepara el territori, en un sentit ampli. Així, cal assenyalar el sòl realment disponible per activitats econòmiques, i salvaguardar al màxim el sòl agrícola i els espais naturals", detallen. Al mateix temps, Esquerra creu que s’han de marcar pautes en l’ocupació del sòl i donar preferència a les activitats amb valor afegit, alhora que cal assegurar els subministraments i connexions bàsics –aigua, energia, telecomunicacions- de manera que sigui sostenible i al servei de tothom.

Finalment, la millora de la mobilitat és "una oportunitat de crear ocupació amb llocs de treball de qualitat, i això vol dir amb la formació adequada, per la qual cosa també caldrà assegurar unes condicions de vida dignes amb habitatge i serveis públics".


“La Catalunya d’ERC -ha explicat Raquel Sans- és la Catalunya sencera, la Catalunya que es mira i es reconeix des de tots els racons, des de totes les perspectives. La Catalunya que es reconeix en la seva diversitat i que es projecta en termes d’equitat territorial, una Catalunya integradora, que suma, que coopera”.

Marta Vilalta ha destacat que “cal incidir en la mobilitat, per desenvolupar plenament totes les potencialitats econòmiques de la regió i de retruc de tot Catalunya. Potencialitats com connectar la indústria agroalimentària de Lleida amb el segon port del país i d’uns sectors industrial i turístic madurs”.

Altres notícies que et poden interessar

 

Participació