LABORAL

El ple de l'Ajuntament de Tarragona desestima les al·legacions dels treballadors als pressupostos

El PSC, Ciutadans i el PP s'han erigit en defensa dels drets laborals per tal d'aturar els comptes davant dels quals ja van votar en contra

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 8 de febrer de 2021 a les 09:19 |
Els treballadors s'han concentrat aquest matí a les portes de l'Ajuntament de Tarragona. | Cedida
La plantilla de l'Ajuntament de Tarragona va emetre diverses reclamacions als comptes municipals aprovats al desembre i aquest dilluns s'han concentrat de nou a la plaça de la Font mentre s'iniciava el plenari que havia de debatre -com a únic punt- la resolució d'aquestes al·legacions. Finalment, per 14 vots a favor i 13 en contra, han estat desestimades. Concretament, els treballadors reclamen el retorn de drets que estan perdent i l'estabilització de bona part de la plantilla.

Tant el govern com els dos partits de l'oposició que donen suport a l'executiu -Junts i la CUP- han assenyalat que els problemes de l'àrea de recursos humans són "endèmics" i que corresponen a l'anterior govern. Dídac Nadal (Junts) ha rebutjat que els pressupostos poguessin "saltar pels aires" per aquest conflicte, però ha demanat una "resposta als nostres funcionaris".


Més crítica s'ha mostrat Eva Miguel (CUP), quan ha titllat de "cínics" els representants del PSC, Ciutadans i PP per posar-se aquest cop al costat de les demandes sindicals i ha acceptat que hi ha hagut "ninguneig de la negociació col·lectiva". Per això ha reclamat al govern de Pau Ricomà un "exercici de transparència" i "mesures concretes" que ja s'estan treballant, com ara: "Presentar una alternativa al pla de racionalització, l'aprovació a un mes vista de les bases d'estabilització generals, i l'elaboració a un mes vista d'una calendarització dels processos selectius que es donaran al llarg d'aquest any per donar sortida a l'oferta pública de 2017 i 2018".El govern ha reiterat que algunes de les demandes corresponents als pressupostos incorren en "possibles il·legalitats", com ara incrementar els sous. El regidor d'ERC Jordi Fortuny ha destacta que "entenc perfectament els treballadors, no hi hi ha ningú més entusiasta que jo per estabilitzar el seu lloc de feina". Alhora, ha qualificat de "desori" la situació en què es troba ara mateix l'àrea de recursos humans de l'Ajuntament. L'alcalde, Pau Ricomà, ha conclòs el debat assegurant que "estem aquí per acabar amb els abusos" i que "la nostra mà està estesa" per negociar amb els sindicats.

"Sembla que es dediquin a fer d'oposició del govern anterior"


Un any i mig després que el PSC deixés de liderar la corporació municipal, la portaveu dels socialistes Sandra Ramos no ha escatimat en les crítiques cap al nou executiu i ha lamentat que "no hi ha capacitat de diàleg amb el govern" per part dels treballadors. "Sembla que es dediquin a fer d'oposició al govern anterior", ha etzibat Ramos al portaveu de Junts, Dídac Nadal. Finalment, Sonia Orts, portaveu de Ciutadans, ha retret a la CUP que "com miraran a la cara als treballadors, estan fent el contrari del que defensen públicament".
 

 

Participació