SALUT

El comitè d'empresa de l'Hospital Santa Tecla denuncia que un directiu s'ha saltat el protocol de vacunacions

Hauria rebut la primera i la segona dosis abans que alguns sanitaris que estan a primera línia

per Redacció , Tarragona, 7 de febrer de 2021 a les 12:09 |
En un comunicat, el Comitè d'Empresa de l'Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, ha denunciat avui els criteris i el protocol de vacunació en aquest centre, que han comportat que el director general, Joan Maria Adserà, s'hagi vacunat en la primera onada de vacunacions.

"Ens trobem amb sanitaris de primera línia, sense poder rebre ara com ara la segona dosi, a causa de la mancança de vacunes assignades a l'hospital d'utilització pública", asseguren des del comitè.


La totalitat de membres sindicals rebutgen que "s'hagi donat preferència de vacunació al director general Joan Maria Adserà, abans que l'equip de sanitaris que estan fent assistència a malalts de Covid-19".

"Denunciem aquesta actuació no ètica i, això demostra que hi ha una falta de transparència en el procés públic", detallen, "no acceptem que s'hagi vacunat sota el pretext que van sobrar dosis, perquè a 4 de febrer ja té la primera i segona dosi, mentre tenim sanitaris fent tasques assistencials de risc, sense la seva dosi corresponent, situació intolerable".


Segons el comitè, tot plegat demostraria que "va tindre un tracte preferent a l'hora d'administrar-li tant la primera com segona dosis". Adserà és metge de formació, però les seves funcions durant les dues últimes dècades són les de director general de la Xarxa Sanitària Santa Tecla.

Estava inclòs a la llista


Fonts de la Xarxa Santa Tecla confirmen que Adserà i altres membres de l'empresa s'han vacunat tot i no ser sanitaris de primera línia. "Totes les decisions referents a la Covid a l'hospital s'han pres pel comitè tècnic, format per professionals sanitaris de l'àrea de qualitat i salut laboral", afegeixen.

Concretament, detallen que s'han vacunat en primera dosi "tots els professionals que hagin manifestat el seu consentiment, sense tenir en compte la categoria professional" i, pel que fa a la segona, estan a l'espera que arribin nous subministraments.

Els protocols marquen que per tal de poder-se vacunar en segona dosi s'ha d'incloure l'existència d'infeccions entre vacunes, reaccions a la primera dosi i el càlcul de temps entre les dues. A més, fonts de la Xarxa Santa Tecla destaquen que la vacunació de directius és "habitual" en gerències dels diferents hospitals de la demarcació de Tarragona perquè "estan inclosos a la llista de treballadors essencials".

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació