ELECCIONS 14-F

Més d'un centenar d'antifeixistes s'oposen a la celebració d'un míting de la ultradreta a Tarragona

Els Mossos d'Esquadra han encapsulat els manifestants i Vox ha evitat una segona trobada amb ells en acabar l'acte

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 6 de febrer de 2021 a les 16:15 |


Xiulets, música i crits de "fora feixistes dels nostres barris". Més d'un centenar d'antifeixistes s'han congregat aquest dissabte 6 de febrer davant del Portal del Roser de Tarragona. La nit abans s'havia difós una convocatòria donat que minuts abans el partit d'extrema dreta xenòfoba Vox havia anunciat un míting al Camp de Mart, i la tensió tant amb la policia com amb alguns simpatitzants del partit de Santiago Abascal s'ha fet notar en diferents moments.


A banda del moment de la identificació de dues persones per acabar sent denunciades per desobediència i resistència a l'autoritat, hi ha hagut altres instants d'empentes i crits.

A dos quarts d'una, quan tan sols hi havia una desena de persones esperant per iniciar la protesta, no hi havia separació amb un altre grup d'espanyolistes que esperava a l'accés del Camp de Mart amb banderes i cartells. Ha estat quan ha arribat la pancarta amb el lema "Feixisme ni a Tarragona ni enlloc" quan la policia ha format el primer cordó i ha demanat als primers assistents que tiressin enrere. Al cap de poca estona ja s'ha produït el primer estira i arronsa, amb algunes persones al terra.
Més tard, quan ja s'apropava l'hora de l'inici del míting, els Mossos han dividit els manifestants en dos blocs per deixar pas a la comitiva liderada per Santiago Abascal, Isabel Lázaro -candidata per Tarragona el 14-F- i Ignacio Garriga -candidat per Barcelona-. En el transcurs del recorregut, no s'ha produït cap incident més enllà de crits des dels dos bàndols, mentre que Abascal ha fet el senyal de la victòria amb la mà.


Uns minuts després, una persona pujada a la part superior de la Muralla, a l'alçada del Portal del Roser, ha desplegat una pancarta amb el mateix lema: "Feixisme, ni aquí ni enlloc". Alguns dels assistents han començat a demanar als agents de poder marxar, ja que els tenien encapsulats. Ha estat el cas d'un noi amb mobilitat reduïda o gent gran cansada d'estar dempeus. En un d'aquests instants de discussió ha estat quan han succeït els fets que han acabat amb la retenció de dos manifestants.A dos quarts de dues, aproximadament, ha estat el torn dels membres de Vox per sortir dels Jardins del Camp de Mart. No ho han fet, però, tornant a entrar pel Portal del Roser, sinó que han girat cua per l'avinguda Catalunya per agafar els cotxes oficials. El servei d'ordre de la mateixa organització ha evitat que ningú dels ultradretans intentés dirigir-se als antifeixistes, tot i que sí que hi ha hagut algun intercanvi d'insults.

Quan ja no quedaven simpatitzants de Vox, ha estat el torn d'un segon moment de tensió. El personatge mediàtic Javier Negre ha fet acte de presència i s'ha plantat a pocs metres dels antifeixistes. Al cap d'una estona, els mateixos mossos d'esquadra l'han identificat i l'han fet fora de la zona. Els mossos s'han dispersat -no sense algun darrer moment de tensió- quan les dues persones retingudes han rebut la notificació de la denúncia.
 

La concentració antifeixista contra Vox, a Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

La convocatòria ha comptat amb un gran desplegament policial per part dels Mossos d'Esquadra. Foto: Josep M. Llauradó

Javier Negre, personatge mediàtic de la ultradreta, ha intentat provocar els manifestants antifeixistes. Foto: Josep M. Llauradó
 

 

Participació