Covid-19

El professorat reclama el tancament de l'Institut Mar de la Frau de Cambrils a causa d'un brot

Actualment hi ha 5 grups confinats, 16 casos positius entre l'alumnat i 6 entre docents i PAS, a més, n'hi ha dos amb símptomes i estan pendents dels resultats

per Redacció , Cambrils, 29 de gener de 2021 a les 10:59 |
L'Institut Mar de la Frau de Cambrils. | Ajuntament de Cambrils
La secció d'Ensenyament del sindicat CGT demana mitjançant un comunicat el tancament preventiu de l'Institut Mar de la Frau de Cambrils. El passat dilluns 18 de gener va ser el dia que el Departament va escollir per fer el cribratge al professorat i resta de personal de l'escola mitjançant el test automostra, a partir del qual es van detectar dos positius. A partir d'aquell moment l'augment de casos ha estat exponencial, segons detallen, de manera que avui, al centre, hi ha 5 grups confinats, 16 casos positius entre l'alumnat i 6 entre docents i PAS, a més, n'hi ha dos amb símptomes i estan pendents dels resultats.

"L'argument que la conselleria ha utilitzat fins ara que als centres no hi ha transmissió no ens serveix, als centres s'hi detecta un augment d'afectació de la Covid i cal un canvi de rumb sense esperar més", afegeix la CGT.


Entre els alumnes infectats, n'hi ha 5 que es concentren en un mateix grup de 4t d'ESO, i n'hi ha 3 que conviuen en un altre grup del mateix nivell, segons el mateix comunicat. A més, el professorat denuncia que a les aules no poden mantenir la distància de seguretat per evitar els contagis, ja que tenen ràtios de més de 30 alumnes.

El Departament d'Educació ha substituït els mestres de baixa, però no ha facilitat les mascaretes FFP2 suficients. "Aquesta situació és del tot inacceptable i posa en risc la comunitat educativa del Mar de la Frau, i, inevitablement, la qualitat educativa, a més a més de conduir a un augment de l'absentisme per la necessitat de precaució", assenyalen des del sindicat.


Per tot plegat, demanen aturar l'activitat lectiva presencial, activar un cribratge PCR i proporcionar equips de protecció individual. "Si el Departament no aplica les mesures per vetllar per la seguretat d'alumnat i personal, la CGT Ensenyament entrarà una denúncia a Inspecció de Treball, igual que ha fet en altres casos en què s'ha posat en risc la seguretat del personal", conclouen.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació