MOBILITZACIONS

Els veïns del centre de Tarragona tornen a protestar per recuperar una sanitat pública i de qualitat

S'han trobat a la plaça dels Infants, a uns carrers de distància del CAP Jaume I, on havien començat a convocar

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 26 de gener de 2021 a les 18:10 |
La convocatòria ha tornat a acollir prop d'un centenar de persones, aquest cop a la plaça dels Infants. | Josep M. Llauradó
Un centenar de persones s'ha concentrat aquest dimarts a la tarda a la plaça dels Infants de Tarragona per la defensa del sistema sanitari públic de salut. Aquesta ha estat, de fet, la primera convocatòria que es fa en aquesta plaça, després que en les darreres cites les concentracions fossin davant del CAP Jaume I, a pocs carrers de distància, a instàncies de la Generalitat.

Mantenint les distàncies, els manifestants han escoltat les intervencions del col·lectiu de Sanitàries en lluita, el moviment veïnal del carrer Pere Martell i el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona.


Entre d'altres, han protestat per l'"escassetat de recursos" al CAP Jaume I i en l'atenció primària. A Tarragona no són els únics que protesten: des de fa mesos, els veïns de Bonavista i Torreforta s'han manifestat en diverses ocasions en aquest sentit, demanant un increment de la presencialitat i més professionals. També han assenyalat que la situació actual de saturació dels centres sanitaris és conseqüència directa de "la privatització" i "les retallades" que es van produir en el marc de l'anterior crisi econòmica. Precisament el Grup de Treball ha assenyalat que la situació econòmica dels pacients sol determinar el seu estat de salut i que això s'ha vist agreujat en plena pandèmia.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació