ELECCIONS 14-F

Raquel Sans (ERC) aposta per incrementar fins al 6% el pressupost de la Generalitat en educació

La candidata a les eleccions autonòmiques per Tarragona creu que els increments no han de ser "d'emergència, sinó estructurals"

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 25 de gener de 2021 a les 13:05 |
La candidatura d'Esquerra Republicana ha visitat avui l'INS Martí i Franquès de Tarragona. | Josep M. Llauradó
La candidatura d'Esquerra Republicana ha visitat avui l'Institut Martí i Franquès de Tarragona, a pocs dies per l'inici de la campanya de les eleccions del 14-F. Raquel Sans, cap de llista d'ERC per Tarragona, ha assegurat que l'objectiu d'un govern liderat pel seu partit és incrementar la partida pressupostària del Departament d'Educació fins al 6%. Actualment aquest percentatge és aproximadament del 4%.

"Hem vingut a recollir demandes que ja coneixem i que ens han d'ajudar a completar les propostes", ha dit Sans acompanyada de tres dels membres de la llista: Irene Aragonès (3), Carles Castillo (4) i Oriol Pallissó (6). Precisament aquest 2021 l'Institut Martí Franquès compleix el seu 175è aniversari. Els pròxims cursos hauran d'afrontar un creixement d'alumnes en els ensenyaments secundaris. Segons Raquel Sans, l'increment pressupostari "ha de ser un compromís, l'educació és un pilar fonamental i ho hem vist durant la primera onada del confinament quan un 18% dels alumnes no va poder seguir el curs amb normalitat". En aquest sentit, Sans aposta perquè els increments de partides no siguin "aportacions d'emergència, sinó estructurals".


ERC vol també "potenciar un model d’escola rural que ha de servir perquè enlloc de tancar escoles de pobles petits se n’obrin. L’escola rural també és el nostre model de país”, segons Sans. En aquest sentit, Educació està consolidant el Pla de Llar en municipis de menys de 2.500 habitants per blindar les escoles bressol al món rural i així atreure famílies als municipis petits.

Irene Aragonès, per la seva banda, s’ha referit als Plans de Transició al Treball, un àmbit en el qual disposa d’una àmplia experiència professional: “Volem un sistema educatiu que no exclogui ningú. Més enllà de l’àmplia oferta formativa que es cursa en centres com el Martí i Franquès, la nostra aposta passa també per detectar i reconduir l’alumnat que no encaixa en el sistema oferint-li alternatives”.


Carles Castillo ha explicat que “ens hem interessat per com ha anat la tornada a l’institut i com està funcionant el cribratge que s’està fent entre el professorat amb els test automostra”, de la mateixa manera que s’està duent a terme a tot el país per saber amb dades reals l’impacte de la Covid als centres docents.

Els candidats han destacat, finalment, l’actual aposta per accelerar en tres anys el Pla Educació Digital de Catalunya, que estava previst inicialment pel període 2020-2025 i que la pandèmia ha fet avançar. “Es treballa intensament perquè tot el professorat i tot l’alumnat que ho necessiti tinguin portàtil i connectivitat”, han recordat. 

 

La trobada entre els membres de la candidatura d'ERC i l'equip directiu de l'INS Martí i Franquès de Tarragona. Foto: Cedida

 

Participació