1 de 10
COL·LEGIS PROFESSIONALS

Impugnaran per irregularitats tot el procediment de les eleccions de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona

La candidatura de David Rocamora exposa que hi hauria hagut ús privilegiat del cens, extralimitació del degà i manca de resposta als greuges denunciats

David Rocamora, advocat, en una imatge d'arxiu. | Jonathan Oca
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 22 de gener de 2021 a les 10:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La candidatura de l'advocat David Rocamora, que va perdre les eleccions del passat 26 de novembre per liderar l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona (ICAT), ha decidit impugnar tot el procediment davant dels jutjats. Concretament, denuncien que hi hauria hagut un ús privilegiat del cens, extralimitació del degà i falta de resposta als nou escrits que es van presentar assenyalant greuges comparatius. Precisament la candidatura guanyadora va comptar amb el suport explícit de l'anterior degà, Manel Albiac.

Rocamora va aconseguir 596 vots en uns comicis amb una àmplia participació que va posicionar la candidatura d'Estela Martín, amb 607 vots, com a vencedora. Pel que fa a la tercera llista en disputa, liderada per Rocío de Mantaras, va arribar als 138 vots. Un total de 1.378 advocades i advocats (869 exercents i 509 no exercents) estaven cridats a les urnes. El Col·legi agrupa els professionals de Tarragona, Valls i el Vendrell, així com les seves àrees d'influència.
D'aquesta manera, la petició se centra a provar que es repetixin les eleccions en aquest col·legi professional i, per tant, que es declari nul l'anterior procediment. Rocamora defensa que la decisió persegueix "establir unes garanties democràtiques a llarg termini". Tot i això, no reclamen que mentre duri la resolució de la impugnació el col·legi el lideri una junta gestora.


La Junta de Govern de l'ICAT defensa al procés

Poques hores després de fer-se pública la impugnació del procediment electoral, la Junta de Govern de l'ICAT, sorgida de les eleccions del 26 de novembre, ha defensat en un breu comunicat les garanties democràtiques. Per això, es mostra "a disposició dels estaments judicials per donar resposta a qualsevol requeriment en relació amb aquests comicis i a qualsevol altra situació susceptible de tenir recorregut judicial".
Participació