COVID-19

Preocupació als hospitals del Camp de Tarragona perquè el 80% dels llits de les UCI ja estan ocupats

A diferència de la primera onada, cal sumar els pacients crítics d'altres patologies no Covid

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 21 de gener de 2021 a les 13:46 |
L'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Els hospitals tarragonins estan al límit a causa de l'arribada de malalts amb Covid-19. Si bé durant la primera onada de contagis el Camp de Tarragona va ser una de les regions sanitàries menys afectades per la saturació de les urgències, ara la situació ha canviat. Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, ja hi ha 66 persones ingressades a les UCI de l'Hospital Joan XXIII i l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona, així com l'Hospital Sant Joan de Reus.

En el cas de l'hospital de referència de la demarcació, el Joan XXIII, hi ha 38 pacients ingressats, segons les mateixes dades. Al Sant Joan, en són 20, mentre que a Santa Tecla n'hi ha 8. Aquestes dades no concorden amb la informació facilitada pel director de l'Hospital de Santa Tecla, Xavier Oliach, aquesta mateixa setmana, quan informava que tenien 17 malalts en aquesta unitat de cures intensives, més del 100% de la seva capacitat.


En tot cas, en l'encara inici de la tercera onada, Salut confirma un mínim d'un 80% dels llits disponibles a les UCI, 66 dels 82 estructurals. Aquests, però, es poden ampliar. És el cas de l'Hospital Santa Tecla que, de manera habitual, tan sols disposen de 9 places però la situació actual els ha obligat a instal·lar-ne més.

Precisament Xavier Oliach, director de l'Hospital Santa Tecla, assegurava aquesta setmana en una entrevista a Tarragona Ràdio que els pacients Covid "són de llarga durada" i, per això, alertava que la preocupació és màxima davant l'evolució de la pandèmia. El Departament de Salut preveu arribar a 900 persones ingressades a les UCI catalanes en les pròximes setmanes -ahir n'eren 621- que, sumats als pacients crítics d'altres patologies, sumarien entre 1.200 i 1.300. La Generalitat preveu un possible "desbordament" dels recursos ja que, a diferència de la primera onada, l'activitat social no s'ha aturat en cap moment i, per tant, els hospitals continuen atenent la resta de patologies.


Altres notícies que et poden interessar

 
 

 

Participació