Covid-19

Més de 14.000 professionals de centres educatius del Camp de Tarragona podran participar al cribratge amb automostra

Els tests es van començar a fer la setmana passada i ja se n'han realitzat 2.900 en 89 escoles i instituts

per Redacció , 20 de gener de 2021 a les 14:08 |
Fins a 14.452 professionals dels centres educatius de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona estan cridats a participar en els cribratges massius amb automostra impulsats pels departaments d'Educació i Salut. Els tests es van començar a fer la setmana passada i ja se n'han realitzat 2.906 en 89 escoles i instituts.

Les proves PCR són voluntàries i estan adreçades a personal docent i no docent, incloent personal de manteniment, cuina, menjador o neteja. El procediment compta amb el suport d'un Referent Covid (RECO), un sanitari d'un Centre d'Assistència Primària que dona les indicacions i és present en el moment de prendre l'automostra.


Un dels centres que aquest dimecres ha fet un cribratge és l'Escola Saavedra de Tarragona. Dels 60 professionals, 57 han acceptat participar-hi. En els darrers dies el personal ha tingut a la seva disposició un vídeo tutorial per aprendre com fer-se el test. La RECO els ha assessorat telefònicament en cas de dubtes. Per ordre i d'un en un, han anat passant per la secretaria del centre per fer-se el frotis nasal, que posteriorment és enviat a un laboratori. Els resultats tarden entre 24 i 48 hores i els resultats es reben via SMS o a través de l'aplicació 'La Meva Salut'. La directora de l'Escola Saavedra, Leonor Franch, s'ha mostrat satisfeta perquè la plantilla hagi pogut fer el cribratge i els professionals ho han acceptat de bon grat.

La RECO de l'escola, Érika Ruiz, ha assenyalat que la seva feina és "donar suport i gestionar els casos de covid-19 a les aules juntament amb el servei d'epidemiologia de la Regió Sanitària". En cas que hi hagi algun positiu també és ella qui ajuda a fer la traçabilitat. "Controlem els positius i els contactes a nivell escolar, però tot el que passa fora ho assumeix la gestió comunitària", ha concretat. Amb tot, ha manifestat que els professionals que es fan les proves ho fan "molt bé". Si s'han de fer tests als alumnes, a partir que s'hagi detectat algun positiu en una aula, aleshores els realitzen els professionals sanitaris.


Les automostres del professorat són frotis nasals, menys molestos. Quan es tracta de casos en els quals "hi ha clarament dubtes que pot haver-hi positius" s'opta per fer proves nasofaríngees.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació