CORONAVIRUS

Un centre de dia de Roda de Berà tanca sense positius per manca de vacunes

L'equip del centre de Roda oferirà servei a domicili mentre duri el tancament i exigeix a Salut el mateix tracte que les residències

per Nació Digital , Roda de Berà, 18 de gener de 2021 a les 20:28 |
Centre de Dia Marinada | CDM

El Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà ha decidit fer un tancament provisional a l'espera d’una millora de la situació i amb urgència d'una data de vacunació per la covid-19 per als 20 usuaris del centre i dels seus professionals.

Encara que fins ara el centre no ha registrat cap cas positiu, la direcció ha pres aquesta decisió ja que “hi ha un risc molt elevat de crear un brot amb greus conseqüències, ja que els usuaris comparteixen espais d'ús amb altres persones d'alt risc, que entren i surten diàriament i poden crear un alt risc de contagis al nucli familiar”, assenyala Jerusalem Torra, gerent de Marinada.

 Mentre les instal·lacions estiguin tancades, l'equip del centre oferirà un Servei a Domicili, on es prioritzarà el treball de la part física, psíquica i emocional dels usuaris per evitar un deteriorament cognitiu que derivi en demències prematures i acceleri les actuals. Per això s'han organitzat tallers de memòria, manualitats i activitats físiques. Amb comunicació  telemàtica amb els diferents domicilis per no perdre la interrelació amb els companys del Centre.Segons la direcció del centre, des que el 27 de desembre es va iniciar la vacunació a tota Europa en la que es prioritzava en una primera fase els centres residencials, usuaris i personal, “tota la informació que ens arriba en metodologia i informació respecte a la vacunació dels nostres és escassa i amb milers de preguntes sense resposta sobre quin serà el mètode, com i quan”, afirma Torra. En concret, no reben informació precisa d'aspectes com les properes fases, si la vacunació es farà al CAP,  al centre o als domicilis, etc... Aquesta situació d'incertesa “ens crea una angoixa afegida i, degut a la situació actual i al no poder assegurar la contenció d'un temut brot, hem hagut de tancar el servei per prioritzar la salut i la vida de les persones grans”, afegeix la gerent.

 

Participació