URBANISME

Salou habilita el primer pas provisional al nivell de les vies ja sense servei

Ara fa un any que s'espera el seu desmantellament

El pas de vianants, a Salou. | Ajuntament de Salou
per Redacció, Salou | 15 de gener de 2021 a les 16:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Salou compta des d'avui amb un nou accés pels vianants al carrer del Cèsar, que connecta la Via Roma de Salou i el carrer Pont dels Estanyets, passant per damunt de la via del tren.

Segons ha manifestat l'alcalde de Salou, Pere Granados, "estem treballant perquè hi hagi una mobilitat normalitzada al nostre municipi, mentre no es desmantellin les vies del tren". Per això, "el que considerem necessari és obrir sis passos que ajudaran a reactivar el comerç i l'activitat econòmica de la zona, que la barrera física de la via ha impedit per la falta de mobilitat de les persones; i, també, permetran la connexió dels carrers principals, entre la part de la muntanya i la del mar, per tal de millorar la mobilitat entre barris".


Així mateix, Granados ha assegurat que "aquesta actuació també ens permetrà avançar en zones de vianalització de la ciutat, un repte que tenim per tal d'assolir una mobilitat sostenible, incrementant, d'aquesta manera, la qualitat de vida dels nostres residents i millorar l'experiència dels visitants". Així doncs, "l'obertura dels passos i les connexions que articularan l'Eix Cívic permetran vertebrar una ciutat més moderna i més sostenible", ha afirmat l'alcalde Salou.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i d'Habitatge, Marc Montagut, ha explicat que "un pic estigui la via desmantellada, el futur projecte de l'Eix Cívic eliminarà les actuals barreres arquitectòniques i possibilitarà la connexió entre les dues parts del nucli urbà, a la vegada que tindrem una ciutat més ordenada i cohesionada".

 
El regidor de Projectes Urbans, control d'execució d'obra pública, reparacions i adequacions, Pedro Madrona, ha explicat que "aquesta obra tindrà un cost d'uns 80.000 euros i la durem a terme amb els recursos propis de l'Ajuntament, a través dels operaris de la Brigada municipal".


Cal recordar que arran de la posada en funcionament del Corredor del Mediterrani, el tram ferroviari entre Vandellòs i PortAventura-Salou va quedar inutilitzat. En aquest sentit, l'Ajuntament de Salou va fer una petició a Adif per autoritzar els creuaments provisionals, mentre no es procedeixi al desmantellament de les vies, una actuació que Adif preveu iniciar a partir del proper mes de setembre. Aquest desmantellament consistirà en eliminar tota la instal·lació ferroviària, des de les vies, fins al balastre i les travesses.

Els passos provisionals que permetran el pas de vianants i vehicles i tinguin vorera faran 12 metres d'amplada, mentre que els tres que siguin només per a persones comptaran amb carril bici i vorera i la seva amplada serà de 6 metres.

 

Arxivat a:
Política, Salou, vies, tren
Participació