1 de 10
LABORAL

Treballadors d'IQOXE afirmen que l'empresa no els deixa parlar en l'acte intern de record per les víctimes de l'explosió

Unes 280 persones entre treballadors i familiars de les víctimes assisteixen a l'homenatge

El minut de silenci a IQOXE, un any després, a porta tancada. | IQOXE
per Redacció, La Canonja | 14 de gener de 2021 a les 17:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Treballadors d'IQOXE asseguren que l'empresa no els ha permès parlar en l'acte intern de record per les víctimes de l'explosió de fa un any que s'ha fet aquest dijous. En un document que el comitè d'empresa va enviar aquest dimecres a la plantilla, i al qual ha tingut accés l'ACN, els representants dels treballadors expliquen als seus companys que van "suplicar" diverses vegades al departament de recursos humans "dir quatre paraules".

Una petició que l'empresa va denegar. Fonts de la companyia han apuntat a l'ACN que van decidir que el format seria un minut de silenci. L'acte s'ha fet aquest dijous a la una del migdia i hi han assistit unes 280 persones entre treballadors d'IQOXE, d'empreses subcontractades i familiars de les víctimes.


En la nota, membres del comitè d'empresa apunten que no volien fer cap discurs, sinó tan sols dir unes paraules en memòria dels dos companys difunts i del veí de Torreforta que també va perdre la vida a causa del sinistre. "Vista la manera de procedir per part de l'empesa, lamentant-ho profundament, la representació dels treballadors no assistirà a l'acte convocat per l'empresa", afegeix el text, que especifica que fins aquest dimecres van demanar a la companyia que reconsiderés la seva posició. "La direcció ens ha transmès que el senyor Ricardo Leal –propietari- tampoc acudirà a l'esdeveniment", finalitza el document.

Fonts d'IQOXE han reconegut a l'ACN que es va debatre el format de l'acte, que es va començar a plantejar fa mesos. La possibilitat que els treballadors poguessin parlar es va estudiar fins i tot aquesta setmana, però la decisió final va ser la de mantenir el minut de silenci únicament previst.


IQOXE ha explicat en un comunicat que aquest silenci només ha estat trencat per un violinista que ha interpretat 'El cant dels ocells'. Els assistents s'han col·locat, amb distància de seguretat, al voltant d'un monòlit i d'una placa que recorda els difunts. El minut de silenci també l'han fet els prop de 3.000 treballadors de la resta d'empreses del Grupo Industrial CL.

 

Participació