Covid-19

L'alcalde de Riudoms i un regidor es vacunen de Covid-19 a la residència d'avis

Sergi Pedret assegura que ho van fer a indicació del mateix centre L'Onada, malgrat que ara mateix només s'han de vacunar els residents i sanitaris

per Redacció , Riudoms, 13 de gener de 2021 a les 19:58 |
La residència l'Onada, a Riudoms | L'Onada
L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, i un regidor de l'Ajuntament van rebre ahir la vacuna de la Covid-19, que administraven a la residència l'Onada de la localitat del Baix Camp. Ho ha confirmat el mateix alcalde a través d'un text en què detalla que va ser la mateixa residència la que va decidir aplicar-los-la donat que són visitants habituals del centre.

"En els últims mesos he estat en contacte directe i habitual amb la Residència Geriàtrica de Riudoms per tal d’ajudar i de coordinar amb l’Ajuntament totes les tasques que s’han dut a terme per fer front a la situació derivada de la pandèmia de Covid-19", destaca. En l'inici de les vacunacions, ahir al migdia, un cop aplicades a totes les persones residents i professionals que hi treballen, un càrrec de coordinació del centre va trucar al mateix alcalde assegurant que algunes dosis haurien sobrat i que s'haurien de llençar, sempre segons la versió de Pedret.
"Algunes vacunes programades no s’han pogut subministrar. Des de l’equip de coordinació van decidir que, abans de llençar aquestes vacunes, calia aprofitar-les i van demanar-me de rebre aquesta vacuna jo i una altra persona, ja que per temes de gestió de la crisis sanitària son habituals les reunions de l’alcalde amb la residència i per tant consideren oportú fer-ho així", continua dient l'alcalde.


Tot plegat coincideix amb l'anunci per part de Josep Maria Argimon, secretari del Departament de Salut, informant d'una irregularitat en una residència de les Terres de l'Ebre. En roda de premsa, Argimon ha destacat que les vacunes eren prioritàries per a residents però si per logística i per maximitzar les vacunacions calia aplicar-la a persones que treballessin al centre es podia fer l'excepció. "Vaig considerar que en cap moment soc qui per decidir qui es vacuna o no es vacuna; i menys encara per negar-me a l’oferiment de vacunar-me davant la possibilitat que aquesta vacuna es llenci, cosa que es podria interpretar com una desconfiança meva cap a la seguretat de la vacuna de la Covid-19", indica Pedret.

Segons el relat de l'alcalde, en pocs minuts es va dirigir a la residència, acompanyat d'un regidor, a qui li van posar la vacuna també donat que l'altra persona a qui li havien oferit no podia desplaçar-se en tan poc marge de temps al centre.


"Els que em coneixeu sabeu que en el dia a dia al capdavant de l'Ajuntament només em mou estar al servei de Riudoms i la seva gent, actuant d'acord amb allò que estableixen les autoritats responsables de cada matèria. En aquest cas he fet exactament això", conclou Pedret.La residència lamenta el "compromís" en què ha posat l'alcalde

De la seva banda, els responsables de la residència l'Onada han fet públic un altre comunicat en què fan una cronologia dels fets i especifiquen que un cop vacunada tota la gent prevista van sobrar quatre tomes "ja preparades per injectar" que s'havien d'administrar en un màxim de quinze minuts.

Afirmen que es va trucar "immediatament" a la responsable de vacunació del Camp de Tarragona per "consensuar" a qui s'havien de posar les vacunes.

La primera opció va ser el CAP, però la responsable ho va declinar perquè l'endemà es vacunava tot el seu personal i sobrarien vacunes. La segona opció va ser l'Ajuntament, perquè "especialment l'alcalde i també els regidors, sempre vénen a ajudar en qualsevol situació que se'ls requereix, accedint al centre".

Va ser l'alcalde el qui va proposar vacunar el mossèn, segons l'Onada, però aquest "es trobava massa lluny del centre per arribar amb tanta urgència".

Aleshores es va demanar "expressament" a l'alcalde que s'acostés al centre per vacunar-se i poder aprofitar el medicament. Pedret i un regidor van arribar a temps "per poder posar-se la vacuna amb total garantia".

"Lamentem enormement haver posat en un compromís tan gran l'alcalde i regidor del municipi, quan mai va existir cap conversa prèvia ni es va planificar cap possible vacunació a la residència a persones que no fossin les que constaven al llistat", asseguren els responsables del centre geriàtric.

Altres notícies que et poden interessar

 
 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació