AJUNTAMENT DE CAMBRILS

Cambrils lamenta el retard en el desmantellament de l'antiga via i la connexió amb l'alta velocitat

La variant de Vandellòs del corredor mediterrani compleix un any en funcionament

per Redacció, Cambrils | 13 de gener de 2021 a les 17:51 |
La nova estació de Cambrils del corredor mediterrani. | Roger Segura/ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Coincidint amb el primer aniversari de l'entrada en funcionament de la nova variant de Vandellòs del corredor mediterrani, l'Ajuntament de Cambrils ha lamentat "els reiterats retards" en el desmantellament de l'antiga via i la connexió amb l'alta velocitat. L'equip de govern municipal segueix exigint la retirada immediata de la infraestructura que, un any després que hi passés l'últim tren, continua dividint el nucli urbà i dificultant la mobilitat del municipi.

D'altra banda, el consistori, a través de les regidories de Serveis, Urbanisme i Obra Pública, està gestionant l'obertura de passos a l'antiga via per començar a eliminar barreres i millorar la mobilitat de la ciutat tant a peu com en vehicle.


L'Ajuntament recorda que el desembre de 2018 Adif va obrir el procés per licitar la redacció del projecte de construcció de les actuacions derivades de l'estudi sobre l'efecte barrera de la via entre Vandellòs i Port Aventura. Dos anys més tard, el 18 de novembre de 2020, l'empresa estatal va treure de nou la licitació a causa d'unes modificacions que es van haver d'introduir al projecte anterior, "cosa que segueix endarrerint el desmantellament de les vies", lamenta el consistori.

L'Ajuntament de Cambrils recorda també que Adif només va retirar al principi els materials de valor susceptibles de ser robats com el cablejat i els passos a nivell però va deixar els rails, les travesses i tota la resta d'elements del traçat ferroviari. Amb el temps, la infraestructura s’ha convertit en un espai abandonat que s'ha anat deteriorant, acumula brutícia i dona mala imatge, segons lamenta l'Ajuntament.


El consistori vol aprofitar el desmantellament per reordenar la mobilitat del municipi. L'objectiu és anivellar al màxim tots els trams i que la via sigui un eix urbà que uneixi tots els barris de Cambrils i també amb Salou. De moment, s'estan fent els treballs previs per encarregar un estudi del tram entre la riera d'Alforja i Salou, i més endavant s'estudiarà el tram que connecta Cambrils amb Mont-roig del Camp.

El nou corredor mediterrani


D'altra banda, en relació al nou traçat i la nova estació, l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha valorat molt positivament la millora que ha suposat a nivell d'instal·lacions i de qualitat del servei d'atenció als usuaris. L'Ajuntament considera però que no es pot fer una comparativa sobre l'impacte i el nombre de viatgers de la nova infraestructura per la Covid-19.

 

Participació