LABORAL

Les treballadores de la neteja de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona convoquen una vaga la setmana que ve

Protesten perquè no s'està aplicant el plus de toxicitat, perillositat i penositat malgrat treballar al costat de malalts de Covid-19

per Redacció , Tarragona, 13 de gener de 2021 a les 13:29 |
L'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Les treballadores de l'empresa Garbialdi S.A., que ofereix serveis de neteja a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, han convocat una vaga de tres dies la setmana vinent. Encara sense saber quins serveis mínims els obligaran a fer, el comitè ha convocat a tots els torns -matí, tarda i nit- a anar a la vaga els dies 19, 20 i 21 de gener. Protesten pel fet que no s'estigui complint en conveni col·lectiu de neteja d'edificis i locals de Catalunya. Al seu article 45, es parla d'un plus de toxicitat, perillositat i penositat que pot representar un increment del sou del 20% sobre el salari base. Tot i trobar-se en pandèmia i treballant en plantes amb malalts de Covid-19, aquest plus no l'estan percebent.

El comitè també denuncia l'incompliment del pacte d'empresa signat entre les dues parts. Després que les negociacions no hagin fructificat, el pròxim dia 18 de gener les treballadores es reuniran a dos quarts de dues en assemblea davant de l'Hospital per valorar la convocatòria de vaga.


Altres notícies que et poden interessar


 

Participació