1 de 10
INDÚSTRIA

Reus reclama més recursos i informació sobre el Plaseqta

"Exigim el dret de sentir-nos i estar més segurs", afirma l'alcalde, coincidint amb el primer any de l'explosió d'IQOXE

per Redacció, Reus | 13 de gener de 2021 a les 12:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Reus reclama més recursos i més informació sobre el nou Plaseqta, el pla d'emergència exterior del sector químic de Tarragona. Coincidint amb el primer any de l'explosió d'IQOXE, la capital del Baix Camp retreu a la Generalitat la falta de dotació de recursos suficients per millorar la seguretat del territori.

Des de Reus es recorda que el document ha inclòs part del seu municipi com a zones "vulnerables" per la seva proximitat amb el polígon petroquímic sud de Tarragona. A partir d'aquí, Reus demana recursos i major concreció, sobretot en relació als avisos a la població i la ubicació de noves sirenes. "Som dins de l'àrea d'influència de la indústria química i exigim el dret de sentir-nos i estar més segurs", diu l'alcalde Carles Pellicer.


Després d'insistir per ser inclosos en l'actualització del Plaseqta, el document afegeix àrees industrials i alguns barris de la zona sud-oest de Reus com a elements vulnerables amb major potencial de risc davant una emergència química, per proximitat al polígon petroquímic sud.

La capital del Baix Camp, creu, però, que la Generalitat no hi destina prou recursos ni tampoc no concreta suficientment en relació als avisos a la població i les noves sirenes. "Preveuen instal·lar sis noves sirenes i reubicar-ne una a Reus en dos anys; això no ens satisfà", afirma Pellicer.


A la vegada, Pellicer lamenta que la Generalitat fes cas omís al "clam unànime" per gestionar el Plaseqta des del territori. "No ens convenceran ni amb arguments centralistes ni de costos, la gestió de l'incident d'IQOXE hauria estat més àgil si s'hagués portat des del territori", ha conclòs.

 

Participació