EDUCACIÓ

Cribratge als professionals d’Educació en la represa del curs

Salut i Educació impulsaran més de 3700 PCR entre els professionals durant la represa del curs escolar

per Redacció , 12 de gener de 2021 a les 17:26 |
Alumnes d'una escola de Catalunya | ACN
Educació i Salut impulsaran a partir d’esta setmana entrant i durant les properes 3 setmanes un total de 3.727 proves PCR al tots els professionals d’escoles i instituts de l’Ebre. Els tests seran d’autopresa i voluntaris. 

Estos cribratge es realitza per tal de fer el més segura possible la tornada després de les festes de Nadal. Els testos no van només dirigits als professionals docents, sinó a la totalitat de treballadors d’escoles i instituts. La previsió és que les proves es realitzen a un total de 160 centres. 


Els tests seran coordinats per l’equip de RECO (Referents Escolars Covid-19) de Terres de l’Ebre, i malgrat que és voluntari s’espera tenir una alta incidència a l’hora de realitzar estes proves. Salut ha difós per tal de realitzar l’autopresa. 
Com és habitual, els resultats de les PCR es comunicaran via telefònica en cas que sigui positiu i via SMS en cas que el resultat sigui negatiu. Totes aquelles persones que tinguen activada “La Meva Salut” ho podran consultar via internet. 

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha animat a tots els professionals “a realitzar la PCR per tal de procurar que la tornada a l’escola i l’institut després de festes sigue el més segura possible tant per a l’alumnat com per als professionals”, alhora que ha volgut “agrair la coordinació entre els dos departaments i els professionals tant d’educació com de salut, especialment a les RECO, per la seva tasca de planificació d’aquest cribratge, així com al laboratori de Joan XXIII en el processament dels tests”. 


Per la seua banda Montse Perelló, directora territorial d’Educació a Terres de l’Ebre ha volgut destacar “la importància de tenir les centres educatius oberts perquè són servei essencial i de continuar treballant en la prevenció i aplicant els protocols establerts perquè continuïn sent escoles segures”.  

 

Participació