temporal

El temporal ensorra el celler de Lluís Llach

La teulada de l'edifici, ubicat al Priorat, ha cedit al pes de la neu acumulada

per NacióDigital, 10 de gener de 2021 a les 20:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La teulada del Celler Vall Llach, fundat pel cantautor Lluís Llach i situat al Priorat, s'ha ensorrat aquest diumenge a causa del pes de la neu. A conseqüència del sinistre, la maquinària, les tines i tot el vi que tenien del 2018, 2019 i 2020 ha quedat destruït.
 

A les imatges es pot veure com el sostre ha quedat pràcticament esfondrat, i és que el Priorat és un dels punts on la borrasca Filomena s'ha acarnissat més. Ahir ja es registraven gruixos d'almenys 30 centímetres de neu a municipis com Falset. El celler està ubicat concretament al centre de Porrera i data del 1881, tot i que es va restaurar l'any 2000. En una piulada expliquen que aquesta destrucció de l'estoc de vi comportarà "pèrdues significatives", ja que venien "d'un 2020 molt difícil" i s'havia acumulat més estoc del normal. 

  Afortunadament, el celler s'ha ensorrat durant la nit i tal com explica el mateix Lluís Llach, no "ha pres mal ningú". A la piulada el cantautor també agraeix la solidaritat mostrada davant l'accident.

 

 

 

Participació