ELECCIONS 14-F

Chacón creu que mantenir els drets electorals de JxCat era una «lògica reivindicació» i que «no va contra ningú»

La cap de llista del PDeCAT defensa des de Tarragona la "centralitat política i social" de la formació

per Redacció, Tarragona | 8 de gener de 2021 a les 13:26 |
La cap de llista del PDeCAT, Àngels Chacón, acompanyada del cap de llista per Tarragona, Marc Arza (dreta de la imatge) i altres membres del partit. | Eloi Tost/ACN
La cap de llista del PDeCAT, Àngels Chacón, ha celebrat aquets divendres que la Junta Electoral Central (JEC) hagi certificat que la seva formació manté els drets electorals de JxCat per a les eleccions del proper 14 de febrer. Per l'exconsellera es tracta d'una "lògica reivindicació" i ha assegurat que no van contra ningú però que defensaran els seus drets "amb tota legitimitat".

Amb l'aval de la JEC, lluitaran per ser a la propera taula de partits i ha lamentat "haver hagut de fer pressions" perquè se'ls convoqui. En un acte a Tarragona, Chacón ha exposat que de cara als comicis representen "la centralitat política i social" i que aspiren a "condicionar el proper Govern" per evitar que "estigui en mans de radicals com la CUP o altres".


Chacón ha exposat que en les eleccions del 2017 JxCat "va néixer com a fórmula de dues ànimes: PDeCAT i independents" i que, al seu parer, "els drets corresponen al partit" que ara encapçala. Amb tot, ha justificat haver recorregut a la JEC perquè, a banda de l'afer dels drets electorals, no se'ls havia convidat a la taula de partits "malgrat ser una taula de partits", ha remarcat irònicament.

La cap de llista ha estat acompanyada en l'acte de Tarragona pel cap de llista de la demarcació, Marc Arza, així com altres dirigents de la formació, com Ferran Bel. Alhora, ha defensat que l'espai "de centralitat política i social" que ocupen "ha de permetre el benestar i progrés social pels ciutadans de Catalunya". Tot i això, no s'ha volgut posicionar sobre escenaris postelectorals però ha avançat que en els propers dies presentaran "una relació d'elements essencials" que consideren "irrenunciables" per arribar a acords amb altres partits, "tant en l'eix nacional com en el de govern".


Finalment, Chacón ha defensat la gestió que va fer de l'explosió d'IQOXE d'ara fa quasi un any quan era al capdavant del Departament d'Empresa. L'exconsellera ha sortit al pas de les acusacions de sindicats i veïns que han afirmat que durant tot aquest temps "no s'ha fet res" per millorar la seguretat del polígon petroquímic. "Vam demanar una auditoria externa i vam interpel·lar i apel·lar a Europa demanant que aquí hi hagi la seu d'un institut pioner en termes de seguretat i que canviés la normativa europea integrant les noves tecnologies en la traçabilitat de tot el procés productiu", ha afirmat. I ha afegit: "jo ho vaig deixar aquí, el que es va fer després ja no ho sé".

 

Participació