AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Rubén Viñuales va intentar una moció de censura contra Pau Ricomà abans de marxar al PSC

Ciutadans va sondejar els regidors de Junts per fer possible que un sol d'ells cedís el seu vot per fer possible el canvi de govern

per Redacció , Tarragona, 7 de gener de 2021 a les 13:06 |
Van existir converses. Això és el que confirmen fonts de Ciutadans respecte a l'intent de moció de censura contra l'alcalde Pau Ricomà avançat en l'edició d'avui pel Diari de Tarragona. El mateix rotatiu assegura que Rubén Viñuales va sondejar els tres regidors del grup municipal de Junts per Tarragona per tal que almenys un d'ells cedís el seu vot amb aquest objectiu. Finalment, ni Dídac Nadal, ni Cristina Guzmán, ni tampoc Elvira Vidal, van acceptar l'oferiment.

De fet, cap dels tres regidors és ara mateix militant de cap dels dos partits sortits de l'espai de l'antiga Convergència: Junts i el PDECat. Nadal es va donar de baixa recentment i cap d'ells ha optat a formar part de les llistes per al Parlament del pròxim 14 de febrer. Això obria una possibilitat ja que no estan obligats a una disciplina de partit.


Abans de marxar al PSC, Rubén Viñuales va tenir l'autorització del seu propi grup municipal (Cs), com dels altres dos grups de l'oposició implicats (populars i socialistes). Les principals divergències entre els dos blocs no se centren tan sols en les polítiques independentistes, sinó també en, per exemple, les urbanístiques -amb el POUM suspès.

L'aprovació dels pressupostos, punt clau per evitar el canvi de govern


Segons un comunicat de la CUP, a qui asseguren tot i ser part també de l'oposició no van contactar-los, el seu "sí" als pressupostos va evitar que la moció prosperés. I és que, malgrat que les dues regidores anticapitalistes s'hagin mostrat com a "aliades" al govern local, no estava tan clar que donessin el seu suport als comptes. Per la seva banda, la responsabilitat de Junts a l'empresa municipal de mercats (ESPIMSA) feia que fos més previsible el seu "sí" a la negociació amb ERC i En Comú Podem.

Segons la CUP, Dídac Nadal (Junts) hauria d'haver fet pública la "maniobra" per part dels grups municipals de Cs, el PP i el PSC. "La CUP coneixia aquesta operació per terceres persones i no li pertocava fer-ho públic", afirmen. "És significatiu que a Cs i al PSC no se'ls passés pel cap temptejar la CUP, ja que saben de sobres que la nostra formació no està en venda", continuen en el comunicat.


 

Participació