SALUT

L’Hospital Joan XXIII obté finançament per investigar l’hepatitis C

Amb una beca de 23.346 euros, estudiarà la prevalença de la malaltia en persones amb trastorns psiquiàtrics

per Redacció , Tarragona, 7 de gener de 2021 a les 10:42 |
El servei de digestiu de l'Hospital Joan XXIII. | Cedida
El Servei d’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona coordina un projecte d’investigació, que ha obtingut finançament de 23.346 euros, per estudiar l’hepatitis C en persones amb trastorns psiquiàtrics. La subvenció ha estat concedida dins de la 3ª Convocatòria de Becas Gilead Sciences para proyectos de Microeliminación en Hepatitis C, després de ser sotmès a un procés d’avaluació per part de la Asociación Española para el Estudio del Hígado (AEEH).

El treball estudiarà la prevalença de l’hepatitis C en aquest col·lectiu concret, caracteritzat per tenir un difícil accés als dispositius habituals de maneig d’aquesta malaltia, i avaluarà l’eficàcia d’una estratègia d’atenció integral en el propi centre, pel diagnòstic, el tractament i la curació de la malaltia. A més, també s’avaluarà el possible impacte beneficiós que pugui tenir la curació de l’hepatitis C sobre la malaltia psiquiàtrica i sobre el tractament farmacològic de la mateixa.


Aquest projecte, titulat Estudio de efectividad de una estrategia de actuación asistencial en el propio centro de atención ambulatoria a las enfermedades mentales de la ciudad de Tarragona (CSMA-Tarragona), para la detección, diagnóstico y tratamiento de la hepatitis crónica por virus C en individuos con trastornos psiquiátricos, és un projecte coordinat pel cap de Digestiu de l’Hospital Joan XXIII, Dr. Joan Carles Quer, en el que també participa el Servei de Farmàcia del centre sanitari i amb la col·laboració de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, en coordinació compartida amb el Dr. Joaquín Ruiz, responsable del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Tarragona.
 

 

Participació