EDUCACIÓ

L'AMPA de l'Escola de Pràctiques es veu obligada a fer obres per la presència de forats al pati

La inacció de les diferents administracions que hi tenen competència fa que la tasca de l'associació no es limiti tan sols a dinamitzar el dia a dia dels alumnes

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 7 de gener de 2021 a les 08:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La tasca d'una Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) sol anar lligada a dinamitzar el dia a dia dels més petits, però a Tarragona cada cop més han d'assumir el paper de les administracions. És el cas de l'AMPA de l'Escola de Pràctiques, al barri de Sant Pere i Sant Pau i que compta amb 400 alumnes, on abans que s'inciï el curs el pròxim dilluns els membres de l'AMPA han hagut de tapar alguns "forats" del pati de columnes del centre.

Segons explica Sílvia Miquel, presidenta de l'AMPA, el terra "està molt malmès" després de 45 anys de la inauguració d'un equipament annexe a la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la URV. Des de l'associació van parlar amb l'Institut Municipal d'Educació per col·laborar en aquesta "petita intervenció", que finalment van veure que podien assumir en aquestes vacances de Nadal. "La resposta de l'IMET va ser que l'any passat ja van fer inversions i que de moment no hi podrien fer front", explica Sílvia Miquel.


I és que l'escola no només és competència municipal, sinó que també hi intervenen dues administracions més: el Departament d'Educació de la Generalitat i la URV, que n'és la propietària. De fet, inicialment l'escola havia comptat amb un espai més gran de pati fins que es va edificar el Campus Sescelades.

L'AMPA assenyala que "és l'Ajuntament qui s'ha de fer càrrec", mentre que fonts municipals apunten que "hi ha altres administracions implicades en la millora i el manteniment dels centres". Sigui com sigui, els forats del pati els han tapat mares i pares.


Altres problemàtiques

A l'espera de temps millors, en què la pandèmia no ocupi la major part de les preocupacions de les administracions, l'AMPA afirma que hi ha altres obres que malgrat ser necessàries encara no les han tirat endavant. Una d'elles és la presència de "sotracs" en el camí que va de l'edifici de l'escola al pavelló dels alumnes de preescolar. "Ja hem tingut algun accident quan hi transportem el dinar, està molt descuidat", assegura Sílvia Miquel, "és una intervenció urgent, hi passa molta gent per anar a la facultat i més d'un nen ha caigut i s'ha fet mal".


"Aquesta és una realitat que tenim totes les escoles públiques, som les AMPA qui pintem les línies de les pistes, ens hem convertit en pedaços d'on no arriben l'Ajuntament i el Departament", conclouen, i detallen que "hem hagut de fer esforços econòmics per seguir oferint els serveis que oferíem fins ara".

"Entenem que tenen molts fronts oberts", diu Sílvia Miquel, però reclama agilitat a l'hora de resoldre incidències concretes. És el cas, per exemple, d'un vidre trencat en una aula que "segur que no estarà arreglat dilluns".

300.000 euros en inversió al 2020

Fonts municipals afirmen que al 2020 es van invertir "més de 300.000 euros" en manteniment d'instal·lacions de centres públics d'infantil i primària, així com llars d'infants. Una quantitat "molt important" que es mantindrà aquest 2021.
 

 

Participació