AJUNTAMENT DE TARRAGONA

La Guàrdia Urbana detecta 359 vehicles abandonats a Tarragona

D'aquests, 58 han estat desballestats

per Redacció, Tarragona | 4 de gener de 2021 a les 14:55 |
Un cotxe abandonat, a la rotonda de la T-11 de Tarragona | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Segons un comunicat de l'Ajuntament, fins el passat 24 de novembre s'han obert a Tarragona 359 expedients per abandonament de vehicles. D'aquests, 334 ja estan tancats i 58 vehicles ja han estat donats de baixa i desballestats. L'abandonament de vehicles a l'espai públic està prohibit i suposa una multa de 600 euros per infracció greu de l'article 81.1 de l'ordenança municipal.

Des de l'Ajuntament de Tarragona es va establir un procediment per la renúncia del vehicle en favor de l'Ajuntament. Mitjançant els serveis de la Guàrdia Urbana es tramita la baixa i destrucció del vehicle de forma gratuïta, sempre que no tingui cap tipus de carrega que impossibiliti la seva baixa a la DGT. Per fer-ho cal presentar una sol·licitud amb la documentació pertinent.  


Durant el 2019 es van obrir 521 expedients, en comparació als 359 del 2020 (fins al 24 de novembre). La zona de la ciutat on hi ha més abandonament de vehicles és a Ponent (amb 157 expedients oberts), posteriorment seguiria la zona Nord (amb 89), el centre de la ciutat amb 51, la Part Baixa amb 39 i finalment Llevant amb 27 expedients oberts.

Es considera que un vehicle es troba abandonat quan està estacionat en un mateix lloc en algun espai públic per un temps superior a un mes, sempre que presenti desperfectes externs que permetin presumir racionalment que la seva utilització és impossible o no disposi de les plaques de matriculació. Previ a la denúncia, els agents de la Guàrdia Urbana col·loquen un adhesiu informatiu, triangle verd, on es dona la informació sobre el procediment abans de denunciar. Posteriorment i passats trenta dies, amb la denúncia de l'ordenança municipal de l'article 81 per abandonar un vehicle als espais públics, es col·loca l'adhesiu previ a les notificacions de la situació, i si escau publicacions al BOE, així com la retirada posterior.


L'abandonament del vehicle al dipòsit municipal té les mateixes conseqüències i dos mesos des de la seva retirada de la via pública per infringir la normativa de trànsit des de l'Ajuntament informen que es tramitarà la multa corresponent.

 

Participació