coronavirus

Els preus del transport públic i l'electricitat quedaran congelats el 2021

La tarifa del gas, en canvi, experimentarà una pujada del 6%

per NacióDigital, 30 de desembre de 2020 a les 08:17 |
El servei de Rodalies mantindrà el cost de 2020. | Bosch O.
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 2021 arriba amb una congelació en el transport públic. Just pocs dies abans de Nadal, el consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) aprovava congelar les tarifes de tots els seus títols i allargar la caducitat els títols vigents ara fins al 31 de desembre del 2021.

En la mateixa línia evolucionaran els preus de diferents subministraments com l'electricitat, que es mantindran als mateixos nivells que el 2020, un fet que es repetirà al servei de Rodalies. Pel que fa a les autopistes que depenen de la Generalitat, el Departament de Territori i Sostenibilitat va acordar rebaixar el preu del peatge un 0,8%, d'acord amb la caiguda de l'IPC.

Quant a l'electricitat, el govern espanyol ha anunciat aquesta setmana a través del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la pròrroga dels peatges d'accés d'energia elèctrica de l'any 2020. Així, i tal com va succeir l'any passat, no varia l'import de la part fixa de la factura de la llum, que representa més del 40% de la factura elèctrica. No obstant això, el govern espanyol preveu l'entrada en vigor d'una nova estructura del rebut de la llum a partir del pròxim 1 d'abril de 2021.

Les factures de gas natural són l'única excepció, ja que s'encariran un 6% a partir del pròxim 1 de gener. Segons ha informat el Ministeri per a la Transició Ecològica, la Tarifa d'Últim Recurs (TUR) s'incrementarà concretament un 5,97%. Pels clients amb consums iguals o inferiors a 5.000 kWh anuals (TUR1), la pujada serà del 4,6%, mentre que els clients amb consums entre 5.000 i 50.000 kWh (TUR) patiran un increment del 6,3%.


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació