MEDI AMBIENT

VÍDEO El càmping Las Palmeras excava sorra de la platja Llarga de Tarragona per «conservar la duna»

Segons fonts de l'empresa, ho fan davant d'una emergència a causa del temporal, però els ecologistes assenyalen que és una agressió al medi ambient

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 29 de desembre de 2020 a les 18:08 |
Imatges impactants les que ha fet públiques Francesc Xavier Roig, doctor en Geografia i Geologia i que ha dut els plans de gestió dels sistemes dunars a la platja Llarga de Tarragona. El vídeo, penjat aquest dimarts a Twitter, assegura a NacióTarragona que no és seu i que correspon a unes obres dutes a terme dilluns. La persona que l'ha gravat prefereix romandre en l'anonimat. En les imatges es pot veure com una excavadora treu sorra de la primera línia del mar per ubicar-la a la barrera que té el càmping Las Palmeras un metre més endins.

Fonts de l'empresa apunten que l'obra s'ha dut a terme en motiu de la "protecció, reparació i d'emergència del front marítim davant d'un temporal fort dins de la zona de concessió". Per tant, no han hagut de demanar permís a cap autoritat i asseguren que tot plegat obeeix a "conservar la duna" sobre la que es troben instal·lats. Malgrat tot, un tècnic municipal s'ha desplaçat avui mateix, davant l'aparició del vídeo, per supervisar-ho ja que no en tenien constància. El resultat de la inspecció encara està per desvetllar-se.


Segons apunta Roig, amb aquesta actuació "estan debilitant la platja" en benefici de mantenir la tanca perimetral del càmping. "Ja n'hi ha prou que el càmping Las Palmeras faci i desfaci com li roti", afirma en el tuit. "Cal la deconstrucció de la primera línia ja!".

A l'espera de quina sigui la resposta municipal, la regidora de la CUP Laia Estrada ha estat de moment l'únic càrrec públic que s'ha posicionat al voltant d'aquesta polèmica. "Això és una barbaritat i l'Ajuntament ha d'emprendre accions legals contundents com a mesura a curt termini. La solució real, però, no la veurem fins que el càmping deixi d'ocupar la primera línia", diu en un tuit.


 
L'Ajuntament demana que es retirin de la duna


Que cada cop hi ha menys sorra al litoral tarragoní és un fet. Els darrers temporals han obligat fins i tot a traslladar-ne des de Torredembarra. Això fa perillar la situació dels càmpings i les residències més pròximes a la costa. És per això que en el cas del càmping Las Palmeras ja s'han dut a terme obres similars, com ara fent barreres amb sacs o altres materials que ha calgut retirar, davant d'altres urgències per temporals i llevantades.

El govern municipal, de fet, va enviar al novembre una carta a la Direcció General de Costes del govern espanyol per tal que obliguessin l'empresa a recol·locar uns metres més enrere la tanca que delimita el complex turístic, per deixar espai a la duna. De moment, però, no hi ha cap resposta.

 

Participació