PRESSUPOSTOS

Ciutadans exigeix a l'Ajuntament les inversions necessàries per dignificar els barris de Tarragona

Rubén Viñuales critica que "més de la meitat de les actuacions previstes pel govern Ricomà a aquestes zones de la ciutat estan subjectes a venda de patrimoni" i "per tant, difícilment seran una realitat"

per Redacció , Tarragona, 23 de desembre de 2020 a les 15:36 |
Els regidors del grup municipal de Ciutadans a Tarragona. | Cedida
El portaveu del grup municipal de Ciutadans Tarragona, Rubén Viñuales, ha exigit a l'Ajuntament "les inversions necessàries per dignificar els barris" i ha explicat que "són demandes que plantegen els mateixos veïns, que veuen com la situació ha empitjorat".

Viñuales ha explicat que "Cs s'ha reunit amb diferents associacions de veïns per recollir les seves inquietuds, una tasca que no ha realitzat l'equip de govern" i ha detallat que "les problemàtiques que més preocupen van des de la degradació del mobiliari urbà i les voreres a la falta d'il·luminació, la brutícia o la poca cura dels espais verds". "En la majoria de casos són problemes recurrents, relacionats amb el microurbanisme, però hem constatat que la seguretat és un tema que també preocupa i, per tant, s'han de buscar solucions".


El portaveu municipal de Cs ha criticat que "més de la meitat de les inversions previstes als barris pel govern Ricomà estan subjectes a la venda de patrimoni", cosa que fa que "difícilment s'acabaran fent realitat". Per això ha reclamat que "aquestes actuacions no es vinculin a cap operació immobiliària perquè els barris no poden esperar més". Segons Viñuales, "per redreçar la situació dels barris tarragonins són necessaris entre 8 i 10 milions d'euros durant aquest mandat, és a dir uns dos milions d'euros cada any".

Finalment, ha destacat que "és imprescindible que l'equip de govern marqui un calendari clar per a totes les actuacions pel que queda de mandat i n'informi als beneficiats, cosa que fins ara no ha passat". En aquest sentit, ha recordat que "Cs ja va presentar un document que recollia les inversions prioritàries als barris" i ha assegurat que "tornarà a presentar un llistat amb totes les demandes que han fet arribar als veïns", tot i que ha lamentat "la nul·la voluntat de negociar de l'equip de govern".

 

Participació