Covid-19

Salut fa un cribratge a tots els ciutadans de Vilalba dels Arcs per un brot que ja suma 27 positius

El brot que afecta el municipi de la Terra Alta ja registra 27 positius

per Aguaita.cat , Vilalba dels Arcs, 21 de desembre de 2020 a les 19:15 |
Vista general de Vilalba dels Arcs | Arxiu
Salut farà este dimarts un cribratge poblacional a Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta. Després de fer-ne un també a Batea la setmana passada, es prendran mostres a tots els veïns de Vilalba on un greu brot de Covid-19 ja ha afectat 27 persones. L'índex de rebrot se situa ara mateix en 4.947,9 al municipi i la velocitat de propagació en 1,85. Les PCR es faran per carrers entre les deu del matí i les sis de la tarda i es crida a fer-se les proves a tots els veïns de més de 16 anys sense símptomes. L'objectiu és trencar les cadenes de transmissió i frenar l'expansió del virus. Salut insisteix en la importància de fer els aïllaments correctament si ho determinen els professionals sanitaris.

A Batea, després del cribratge massiu de la setmana passada, el balanç del brot de covid és de 85 casos confirmats (la població censada és de 1.890 habitats). Als centres educatius només van detectar dos casos positius amb les PCR. Batea es troba amb un índex de rebrot de 10.250,7 i una velocitat de propagació de 3,07.


Mar Lleixà, gerent de la regió sanitària de Terres de l'Ebre, ha alertat que l'evolució de les dades epidemiològiques "no són gens favorables", en especial a la Terra Alta i en aquests dos municipis. Lleixà ha demanat "responsabilitat i prudència" a les portes de Nadal. "És hora de restringir al màxim les reunions familiars i ser molt prudents amb el seguiment de totes les recomanacions", ha demanat.

 

 

Participació