POLICIAL

Desmantellen una plantació de marihuana en un habitatge de Barberà de la Conca

Els detinguts són veïns de la comarca i compaginava la seva activitat laboral amb la cura de la plantació

per Redacció , Barberà de la Conca, 21 de desembre de 2020 a les 13:40 |
L'interior de l'habitatge era ple de plantes de marihuana. | Guàrdia Civil
Efectius de la Guàrdia Civil del Vendrell han desmantellat una important plantació clandestina de marihuana, composta per més de 1.600 plantes, que es trobaven a l'interior d'un habitatge de recent construcció de la localitat de Barberà de la Conca. Dues persones han estat detingudes per la seva presumpta implicació en els delictes de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i frau elèctric.

La investigació va començar a finals de l'estiu, quan una persona anònimament va aportar informació relacionada amb un cultiu de marihuana a l'interior d'un habitatge.


Arran d'aquesta informació i de les investigacions dutes a terme, es va aconseguir situar l'habitatge on es podria conrear i elaborar substàncies estupefaents. En un dels operatius es va descobrir l'amo d'un habitatge del davant desfer-se de terra de cultiu i restes de plantes de marihuana que provenien de l'interior de l'habitatge investigat.

Alhora es van observar diversos elements externs, com la instal·lació de diversos equips d'aire condicionat, extractors d'aire, doble escomesa de subministrament d'energia elèctrica, així com el fort olor de marihuana que n'emanava. Per tot plegat sospitaven que l'habitatge s'havia condicionat com a hivernacle per a albergar una plantació cannàbica clandestina.


Així, durant el matí de dijous, després d'obtenir l'ordre d'entrada i escorcoll per part de l'autoritat judicial, es va establir un operatiu policial per explotar la informació aconseguida en la investigació. Es van descobrir a la segona planta de l'habitatge més de 1.600 plantes de marihuana en fase adulta, així com la infraestructura necessària, amb sistema de ventilació, il·luminació, control de temperatura i humitat per al cultiu òptim de les plantes.

Els detinguts, homes de 25 i 30 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i veïns de la comarca, se'ls imputa un presumpte delicte de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i un altre de frau elèctric. Després de prestar declaració seran posats a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Valls.

 

Participació