SERVEIS SOCIALS

La crisi colpeja especialment el barri de Sant Pere i Sant Pau i el centre de Tarragona

L'IMSS ha hagut de triplicar la inversió en ajuts per a l'alimentació, en molts casos a persones que ja tenen ingressos però que aquests són insuficients

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 21 de desembre de 2020 a les 10:06 |
Els barris de Sant Pere i Sant Pau, la Part Baixa i la zona Centre són on ha colpejat més la crisi arran de la pandèmia. 1.282 famílies de Tarragona han demanat per primer cop l'ajuda dels serveis socials municipals, segons dades facilitades per l'Ajuntament en una roda de premsa de balanç.

I és que durant els primers tres trimestres de 2020, respecte al mateix període de 2019, hi ha hagut un increment del 19% d'atencions. L'increment s'ha fet notar especialment a Sant Pere i Sant Pau (44% més) i a la Part Baixa (23% més). Pel que fa a les noves famílies que han necessitat l'ajuda d'urgència, un 54% provenia de la zona centre, en total 698 de les 12.282 totals. També destaca Ponent, amb 405 i la zona nord, amb 179. El 57% eren dones, amb una mitjana de 49 anys, mentre que els homes tenien una mitjana d'edat més baixa, de 44.


D'altra banda, també s'ha notat l'increment de persones d'origen estranger, que suposa el 36% del total d'atencions realitzades el 2020. Segons ha apuntat Neus Gimeno, responsable de l'Oficina de planificació i gestió de l'IMSS, treballen en la hipòtesi que s'hauria produït a causa del bloqueig de les regularitzacions i que "les persones immigrades sempre acumulen més desavantatges".

Segons ha apuntat la regidora de l'àrea i presidenta de l'Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar, aquest "no ha parat en tot el temps". Amb unes necessitats aguditzades per la pandèmia, que es produeixen cada cop més en famílies que tot i tenir ingressos aquests són insuficients (aquesta demanda s'ha incrementat en un 22,1%), l'IMSS ha hagut de més que triplicar la inversió econòmica en aspectes com l'alimentació, arribant als 277.763,12 euros.

 

 

Participació