UNIÓ EUROPEA

Esquerra demana a Europa ampliar els controls a la indústria química

L’eurodiputat Jordi Solé ha visitat avui Tarragona acompanyat per la diputada i candidata al Parlament de Catalunya Raquel Sans Guerra

per Redacció , Tarragona, 18 de desembre de 2020 a les 13:05 |
Jordi Solé i Raquel Sans (ERC), en primer pla. | ERC
La diputada i candidata d’ERC per Tarragona al Parlament, Raquel Sans Guerra, i l’eurodiputat Jordi Solé, han explicat aquest matí a Tarragona dues iniciatives que promouen davant la Unió Europea com a conseqüència del greu accident d’Iqoxe del mes de gener i de la preocupació social entre la població del Camp de Tarragona pel control ambiental del complex petroquímic.

Esquerra s’adreça a la Comissió Europea amb dues peticions, una referida a l’ampliació dels controls ambientals i l’altra a l’actualització de la directiva sobre riscos en indústries químiques. A la primera pregunta, proposa actualitzar la directiva europea coneguda com a Seveso III, que regula els riscos d’accidents greus en indústries químiques. A la segona pregunta, demana ampliar els compostos volàtils a controlar i regular. També proposa un control des de la Unió Europea sobre els sistemes instal·lats i sobre els serveis d’inspecció.


Les preguntes han estat presentades pels dos eurodiputats d’Esquerra, Jordi Solé i Diana Riba, que formen part del grup parlamentari Els Verds-Aliança Lliure Europea. Raquel Sans i Jordi Solé, que avui a Tarragona s’han reunit amb diverses institucions i entitats, han comparegut davant la premsa per explicar les seves expectatives sobre aquestes peticions a la Unió Europea.

Raquel Sans Guerra, que també forma part de la Comissió creada al Parlament de Catalunya arran de l’accident de Tarragona, vol visualitzar que les normatives europees existents se centren en les indústries químiques de manera unitària, i caldria donar cobertura normativa a casos com el del complex de Tarragona, on s’hi apleguen tot un conjunt d’indústries, de manera que es multiplica el número de substàncies que intervenen. Amb el factor afegit que, al voltant de la zona petroquímica de Tarragona, en un radi de tan sols 10 km, hi viuen més de 350.000 persones. Amb tota la raó, la població demana garanties de seguretat i el màxim control possible sobre les emissions contaminants i els efectes que puguin ocasionar.

 

Participació