ELECCIONS 14-F

Marc Arza i Albert Batet protagonitzen un «cara a cara» de precampanya a distància

El PDECat emplaça a Junts a fer un debat per confrontar models de país

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 17 de desembre de 2020 a les 13:27 |

Marc Arza (PDECat), durant la roda de premsa davant del local dels Xiquets del Serrallo, aquest dijous. Foto: Josep M. Llauradó


Situació ja de plena precampanya la que s'ha viscut aquest dijous al migdia al barri del Serrallo de Tarragona. A tres mesos de les eleccions al Parlament de Catalunya, i un cop ja triats els candidats, tant el PDECat com Junts han convocat en un quart d'hora de diferència a la premsa per explicar les seves propostes al voltant de la cita electoral. Val a dir que el PDECat havia convocat aquest mateix matí, provocant aquesta coincidència en hora i lloc. Marc Arza, qui serà el número 1 per Tarragona, ho ha explicat: reclamen un "debat cara a cara" per "confrontar el model de país" amb Junts i el seu candidat, Albert Batet.


L'anunci l'ha fet a les portes del local dels Xiquets del Serrallo, amb un dels seus membres insígnia -Pitu Mosquits-, una colla que ha assegurat que s'assimila a la posició que té el PDECat en campanya: "Som els Xiquets del Serrallo d'aquesta campanya, estem a punt de fer castells de vuit", ha assenyalat Arza en finalitzar la roda de premsa.

Uns metres més enllà, a la pèrgola de davant la Confraria de Pescadors, Albert Batet feia més tard una compareixença -també en clau de campanya- amb la presidenciable de Junts, Laura Borràs. Batet ha respost al repte d'Arza afirmant que "els comitès de campanya hauran de gestionar-ho", sense detallar si realment es produirà aquesta confrontació dialèctica entre els fins fa poc companys de partit.


Arza ha retret a Batet que fos la quarta vegada que concorria a les eleccions del Parlament, sota diferents sigles. "És un símptoma del ball de sigles que ha desorientat els votants, nosaltres no ens movem d'on som", ha dit.

Més enllà del conflicte de campanya, en què Batet no hi ha volgut entrar, el partit de Carles Puigdemont ha explicat que ha visitat avui al Port de Tarragona i que ha parlat amb els pescadors i amb la Confraria, al costat del president de l'Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset.


El diputat vallenc -actual president del grup parlamentari de Junts- ha assegurat que els projectes de futur "impliquen treballar per la independència" i, posant d'exemple els 150 anys de Port, ha afirmat que "persistir té recompensa".

Per la seva banda, Laura Borràs ha destacat que Junts és "un partit jove" i que "la manera de treballar és parlar amb tothom". En referència a les darreres sentències judicials -com ara la que prohibeix cremar la bandera espanyola, o la que imposa el castellà a les aules- creu que hi ha una "deriva contra les llibertats". "El temps que passem a l'estat espanyol ens perjudica a tots", ha conclòs.
 

Laura Borràs i Albert Batet (Junts), aquest dijous a la pèrgola de la Confraria de pescadors del Port de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó


 

 

Participació