ELECCIONS 14-F

El PSC creu que amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques es podrien crear 2.500 llocs de treball

EL PSC DEFENSA CREAR 2.500 NOUS LLOCS DE TREBALL A LES COMARQUES TARRAGONINES IMPULSANT L’ACORD VERD CATALÀ

per Redacció , Tarragona, 14 de desembre de 2020 a les 12:22 |
En aquest proper mandat el PSC assegura que implementarà "un gran Acord Verd Català" si guanya les eleccions i forma govern. Entre d’altres mesures aquest Acord inclou l’agilització dels tràmits per poder instal·lar plaques fotovoltaiques i eòliques i l’aposta per l’hidrogen com a font d’energia alternativa.

El seu objectiu és "la reducció del 55% de les emissions de diòxid de carboni en els propers deu anys i la millora objectiva de la qualitat de l’aire, en especial als grans nuclis urbans o industrials". Segons ha subratllat aquest dilluns la diputada socialista Rosa Maria Ibarra, “el mal Govern d’ERC i de Junts per Catalunya tampoc ha fet la feina en aquest camp. Com a resultat Catalunya se situa a la cua d’Europa en capacitat d’energies renovables amb només el 7’9% de tota la potència que hi ha instal·lada al conjunt d’Espanya. Lamentable...”, ha afegit.


La diputada vallenca ha explicat que tot plegat permetrà també la generació de "nous llocs de treball". L’ecologia és també economia i un element imprescindible per aconseguir la reactivació econòmica i la reconstrucció social després de la Covid-19.

“Els i les socialistes creiem que el desenvolupament dels nous sectors emergents com l’energia renovable (és a dir, els vehicles elèctrics, l’energia eòlica o la geotèrmia), el foment de la depuració de l’aigua i dels residus, i la investigació derivada del sector podria arribar a generar 2.500 nous de treball a les comarques tarragonines en els propers anys”, ha argumentat.   


“La lluita contra el canvi climàtic i per la transició energètica i ecològica és una prioritat per als socialistes, un component essencial de l’ADN polític del PSC. Entenem, a més, que hem de saber aprofitar les oportunitats que ens obren les energies renovables per crear nous llocs de treball, el que és més necessari que mai en el context provocat per la pandèmia que estem patint", ha assenyalat.

 

Participació